Septembrie 19, 2019, 09:09:10 am

Mesaje Recente

Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
Astrologie predictiva / Re: Buna seara!
« Ultimul mesaj de Tzadde Octombrie 03, 2013, 10:25:05 pm »
Buna si bine ai venit.

Am vazut ca ai Mercur natal in Casa 10, ca Lord (guvernator) al Casei a 9-a, iar acest lucru ar trebui sa-ti aduca reusite in examene. De data asta ai un plus, prin faptul ca Jupiter (unul din stapanii timpului din aceasta perioada, pana in 9 aprilie 2015) in exaltare e in tranzit chiar peste Mercur natal in ziua examenului, deci ar trebui sa ai cel putin rezultate bune.
Celalalt stapan al timpului (pana la urmatoarea ta aniversare) este Saturn, care acum face trigon cu Jupiter natal din Casa 6, in domiciliu, ceea ce ajuta la sustinerea Casei 10, a carierei si locului de munca.

Exista o problema, totusi. Chiar daca vei avea sanse, acestea nu sunt garantate, dar merita incercat. In perioada examenului este Luna Plina si tocmai in zilele urmatoare urmeaza sa fie Mercur Retrograd, ceea ce inseamna ca va trebui sa fii prudenta si sa nu te lasi cuprinsa de emotii. Poate postul e deja dat cuiva, dar daca cineva mai bun apare, sunt sigur ca va fi angajat.

72
Astrologie predictiva / Buna seara!
« Ultimul mesaj de Ghola Octombrie 02, 2013, 07:21:11 pm »
Am gasit acest forum si m-am hotarat sa ma inscriu deoarece am gasit multe lucruri interesante. Multumesc!
Am o rugaminte: sunt nascuta in 22.07.1962 ora 11 si 15 min ziua ( AM ) in Galati. In anul 2009 am fost diagnosticata cu "cancer". A fost greu dar, am reusit sa inving aceasta problema aparuta in viata mea. M-am decis sa particip la un concurs in 19 octombrie scris si oral in ???? nu s-a stabilit inca ziua. (pana in 30 oct). Sunt putin sceptica in privinta concursului, pentru ca multi imi spun ca posturile scoase la concurs sunt deja ocupate. (????). Pentru mune este o provocare si voi merge mai departe la concurs. Doresc parerea unui specialist in astrologie, "voi lua acest examen? (concursul?) Multumesc pentru timpul acordat! :thankyou::
73
Alte discutii astrologice / Casele 9 si 10 intr-o perspectiva diferita
« Ultimul mesaj de Tzadde Octombrie 02, 2013, 06:36:38 pm »
Citat
While the 9th house signifies dharma, the tenth signifies svadharma. While dharma is universal to a certain extent, svadharma is very much individual and varies from individual to individual. Now what is svadharma? Simply put svadharma is “what an individual needs to with his/her life in order to evolve”. But spiritual evolution, rather the ascent back to the original state, the cosmic roots, is also linked to liquidation of karma. Thus the tenth house affords us a chance to liquidate karma through one’s career or whatever one most naturally is suited to do.

Citind acest pasaj, mi-am adus aminte ca Marius, practicant al astrologiei elenistice, a spus ca a 9-a Casa este regala, iar eu incercam sa inteleg in ce fel. La inceput, am presupus ca e in felul in care demnitarii serveau Curtii regale, dand sfaturi regelui, sau in felul care religia servea regalitatea declarand ca regii sunt alesi de zei / Dumnezeu. Desi aceste presupuneri sunt adevarate, Casa a 9-a are o semnificatie ceva mai extinsa, daca o legam de a 10-a.

Avem in vedere faptul ca a 10-a Casa este a actiunilor, faptelor noastre. Asta inseamna ca e direct legata de liberul nostru arbitru sau, uneori, de lipsa acestuia (de multe ori, o planeta in Casa 10 arata lipsa liberului arbitru, mai rar arata contrariul). Insa Casa a 9-a poate influenta a 10-a in felul in care Casa a 12-a influenteaza Ascendentul: dandu-i greutati sau limite. Sa fiu mai clar... Actiunile noastre au limite, nu pot fi supraomenesti. Aceste limite sunt date de conditia noastra umana, gandita si decretata ca fiind reala prin limitele pe care le stim (adesea, stim ce ni s-a spus). Problema e ca, tocmai datorita acestei mentalitati, multi oameni nici nu incearca sa-si testeze limitele, deci in multe privinte ei aleg sa nu-si foloseasca liberul arbitru (inteleg ca pare un pic paradoxal, dar aveti putina rabdare). Nu poti fi in zona de confort si sa traiesti cu adevarat sau sa iei decizii radicale, decat daca crezi ca e urgent sau important s-o faci. Cati oameni renunta la propriul lor confort ca sa-i ajute pe ceilalti? Destul de putini, nu-i asa?

Orice alegere are loc la doua nivele: cel mental si cel fizic. Alegerea mentala, constienta, e aratata de Casa a 9-a (uneori, si de a 11-a, ca sustinere a Casei 10, asa cum Casa a 2-a sustine Ascendentul), iar cea fizica e aratata de Casa a 10-a (co-semnificata de Marte, planeta motivatiei si actiunii). Deci se intelege ca, mental, poti alege sa te lasi in voia sortii (cand nu-ti folosesti liberul arbitru, astepti sa vezi ce se intampla), iar acest lucru se vede clar in Casa a 9-a, prin faptul ca nu vede nimeni acest lucru, asa cum nici Dumnezeu nu e vazut de oameni, in timp ce alegerea fizica, evidenta tuturor, este a 10-a.

Acum, sa formulam o premisa: nu poti face o alegere fizica fara sa afectezi in vreun fel mediul inconjurator, asa cum nici mediul inconjurator nu permite orice alegere. Cand spun "mediu inconjurator", va ganditi cumva la Casa a 4-a? Avand in vedere ca e in opozitie cu a 10-a, are sens. Dar hai sa incercam sa vedem lucrurile intr-o alta perspectiva, ceva mai larga. Casa a 3-a este a vecinilor nostri, deci a oamenilor care ne inconjoara, da? Descendentul este ceilalti, iar Casa a 3-a dupa a 7-a este a 9-a. De aici poate rezulta ca toti oamenii au influenta asupra noastra, mai mult decat realizam constient. Daca ai un tabiet, sigur l-ai dobandit de undeva. Daca gandesti intr-un fel, nu se poate sa fi gandit in acel fel fara sa citesti. In aceeasi masura, ii influentam pe ceilalti cand purtam discutii cu ei, cand scriem diverse lucruri pe Internet... Daca ramanem in acelasi loc, cu acelasi anturaj, de multe ori merge ca un cerc, pana cand cineva nou apare si schimba cursul constant, cu care multi s-au obisnuit. Prima reactie este mirarea, a doua, aprecierea, furia sau indignarea (in functie de mentalitatea colectiva a locului sau timpului). Vedeti cum se leaga Casele 3, 4, 9 si 10?

Dar sa revenim la regalitatea Caselor 9 si 10. In ce sens e regala Casa 9? Daca ati citit cu atentie si ati format legaturi in minte, cred ca deja intelegeti. Daca nu, va voi arata si totul va fi clar, sper. Sa incepem cu vorbele. Zvonul (de multe ori imprastiat de presa) este Casa 3, propaganda (de asemenea preluata de presa) este Casa 9. Dupa cum se stie, nu poti concepe o campanie (9) fara sa intelegi mai intai mentalul colectiv al natiunii (3). In principiu, propaganda trebuie sa convinga oamenii in legatura cu idei la care ei nu s-au gandit, dar sunt prezentate intr-un fel foarte sugestiv, de multe ori apeland la emotii. Daca propaganda reuseste sa convinga (si de multe ori o face), atunci cei de la putere au "invins" natiunea. Aceasta e dinamica observata a Caselor 3 si 9, si de multe ori 9 invinge, fiind o Casa superioara. Casa a 3-a este bucuria Lunii, Luminatoarea poporului si a emotiilor, iar a 9-a este bucuria Soarelui, Luminariul conducerii si a viziunii. Mercur este presa, mediul de comunicare dintre cele doua Case si dintre cele doua Luminarii, de aceea se considera, pe vremuri, ca Mercur in Casa a 9-a e mai bine pozitionat decat in Casa a 3-a, in sensul ca oferea oratori si avocati, astrologi si preoti (si nu numai), in astrologia natala. Ce fel de oameni sunt acestia? Tocmai cei care influenteaza mintea colectiva, daca nu chiar destinele unora, folosind cuvinte si concepte... De aceea politica, impreuna cu filosofia si spiritualitatea, este considerata ca apartinand Casei a 9-a.

Referindu-ma la citatul in engleza, eu am inteles ca svadharma este destinul individual, legat de meseria pe care o practicam (Casa 10), in timp ce dharma este un fel de destin generalizat, care poate fi asemenator cu al altora sau chiar legat de destinele altora (Casa 9). Ganditi-va la lantul de evenimente pe care il poate declansa o fapta buna, aparent banala (daca nu v-ati uitat, va recomand filmul "Pay It Forward" ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer). Alegerea de a actiona (Casa 9) duce la actiunea fizica (Casa 10), astfel incat generalul se transforma in particular... In timp ce noi putem sa actionam in limita posibilitatilor, alegerile altora ne limiteaza sau influenteaza in aceeasi masura. Insa acest lucru e valabil in majoritatea cazurilor, nu in toate.

De exemplu, daca ai Lordul Casei a 9-a in Casa 10-a, liberul tau arbitru este foarte limitat. Din fericire, e o limitare buna, in sensul ca nu poti face rau nici daca vrei. Daca ai Lordul Casei a 10-a in Casa a 9-a, atunci liberul tau arbitru e destul de mare, mai ales daca planeta are demnitate esentiala, fiindca ai posibilitatea ca, prin actiunile tale, sa influentezi lumea, iar pentru a face acest lucru trebuie sa fii intr-o pozitie sus-pusa. Aceasta e doar teorie, totusi, nu pot fi sigur...

Cred ca o sa-mi mai vina idei pe parcurs, pe masura ce o sa urmaresc cu mai multa atentie relatia dintre Casele 9 si 10. Acest articol e doar o incalzire. :) Stiti, desigur, ca sistemul de Case pe care il folosesc este cel pe Semne intregi, deci incercati sa il folositi si sa vedeti daca exista o legatura intre cele doua Case in hartile voastre, retinand ca Scorpionul apartine lui Marte, Varsatorul lui Saturn si Pestii lui Jupiter. Va multumesc ca ati citit pana la capat!

Sa aveti o viata cat mai frumoasa, sub propria voastra conducere!
 
74
Discutii libere / Re: Imagini
« Ultimul mesaj de Tzadde Octombrie 02, 2013, 05:15:28 pm »
Un caine care iubeste prea mult derdelusul ca sa-i scape ocazia! :)75
Discutii libere / Re: Imagini
« Ultimul mesaj de Tzadde Septembrie 28, 2013, 06:07:28 pm »
76
Astrologie orara / Re: loc de munca
« Ultimul mesaj de azurheaven7 Septembrie 23, 2013, 03:42:18 pm »
Buna Eduardo,
Am promis ca voi reveni cu informatii dar , sincer, nu am avut ce spune! si acum caut cu disperare un loc de munca...nu inteleg ce se intampla, de ce nu imi gasesc un loc de munca in ultimii 3 ani..te rog frumos cand ai timp raspunde mi la intrebarea mea:IMI VOI GASI UN LOC DE MUNCA? (iti multumesc frumos anticipat)
77
Discutii libere / Re: Imagini
« Ultimul mesaj de Tzadde Septembrie 21, 2013, 11:05:43 pm »
78
Discutii libere / Re: Imagini
« Ultimul mesaj de Tzadde Septembrie 20, 2013, 06:40:06 pm »79
Discutii libere / Re: Imagini
« Ultimul mesaj de Tzadde Septembrie 19, 2013, 07:10:19 am »
Daca dati click pe imagine, descoperiti mai multe imagini din seria geometriei sacre.


80
Discutii libere / Re: Melodia preferata/cea mai ascultata in aceasta perioada
« Ultimul mesaj de Tzadde Septembrie 18, 2013, 07:27:12 am »
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10