Septembrie 19, 2019, 09:12:40 am

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Magie, Parapsihologie, Simboluri, Premonitii / Re: Al treilea secret de la Fatima
« Ultimul mesaj de MarianaD Ianuarie 15, 2015, 01:10:57 am »
Profetiile Sfantului Malachy-Cei 112 Papi
In 2.000 de ani de crestinism s-au succedat pe Tronul Sf. Petru 264 de papi, Papa Benedict al XVI-lea fiind al 265-lea. Despre succesiunea lor pana la "sfarsitul lumii" a scris o serie de profetii magistrale, care s-au dovedit a fi adevarate, un calugar catolic de origine irlandeza - dupa numele lui din Sfanta Scriptura, Malachia. Manuscrisul sau a ramas nestiut in arhivele de la Vatican pana in anul 1590.


Un calugar dominican - Arnold de Wion - l-a descoperit si publicat si a pretins ca, dupa ce Papa Inocentiu al II-lea l-a citit si l-a aprobat, l-ar fi inchis in arhivele Vaticanului, unde a ramas neatins cinci secole. Profetiile - avand drept scop identificarea trasaturii determinante a papilor care se vor succeda din vremea sa pana la sfarsitul lumii - contin scurte motto-uri latine referitoare la 112 papi, ale caror pontificate acopera o perioada de 900 de ani.

Abatele Malachia a fost si mai exact in ceea ce-l priveste pe Papa Alexandru al VII-lea, care a condus din 1655 pana in 1667 si al carui motto a fost "Gardianul dealurilor". Blazonul familiei lui Alexandru avea reprezentate trei dealuri luminate de o stea. Este insa uluitoare o alta profetie. Aceasta se refera la Papa Clement al X-lea, care a condus numai sase ani, din 1670 pana in 1676; dupa Malachi, motto-ul de identificare era "Referitor la raul cel puternic".


Biografia Papei Clement al X-lea consemneaza ca, atunci cand era copil, Tibrul a depasit malurile si i-a inundat casa, gata-gata s-o mature de pe fata pamantului. S-ar fi inecat daca doica nu l-ar fi tinut strans in brate. Motto-ul Papei Inocentiu al XIII-lea (1721 - 1724) era "Religie Buna". Si nu se poate nega faptul ca acest papa provenea dintr-o familie deosebit de religioasa. Succesorul sau, Benedict al XIII-lea (1724 - 1732), era opusul lui Inocentiu al XIII-lea; familia sa a dat generatii intregi de soldati - iar mottoul sau era "Soldat in lupta". (Revista Flacara)


În 1968 s-a publicat la Paris cartea „Les Prophéties des Papes de Malachi“ (Profeţiile despre Papi ale lui Malachia). Această profeţie datează din Evul Mediu, cuprinzând de fapt o listă de scurte sentinţe profetice despre o înşiruire de 111 Papi, care urmau să ocupe începând cu anul 1130 scaunul Sfântului Petru, şi, în final, descrierea ultimului Papă, care va fi martorul… Apocalipsei.
LISTA PAPILOR(Profetia lui Malachy)
i-am pus doar pe ultimii* 100 - De balneis Etruriae – Grigore al XVI-lea (1831-1846)

Bartolomeo Alberto Cappellari provenea dintre călugării camaldolenzi, Ordin religios fondat în Toscana (Etruriae). Specialiștii înclină să creadă că pentru atributul “balneis” nu se poate găsi o explicație satisfăcătoare, deși nu lipsesc nici aceia care pun termenul mottoului în legătură cu baia de sânge produsă în Roma de armatele austriece, chemate de acest papă „pentru restabilirea ordinii”. Majoritatea înterpreților, însă consideră termenul ca fiind un fel de întărire a termenului “Etruriae”.

* 101 - Crux de cruce – Pius al IX-lea (1846-1878)

În timpul pontificatului liberalului Giovanni Maria Mastai Ferretti, Roma a devenit capitala Iatliei. Cu această ocazie papa Pius al IX-lea a fost nevoit să suprapună crucea pontificală peste crucea sabaudă (caeea a casei de Savoia).

* 102 - Lumen de coelo - Leon al XIII-lea (1878-1903)

mulți sunt interpreții, care urmând modalitatea de dinainte de 1595 (data publicării textului profețiilor) să se limiteze la stemă: într-adevăr, Vincenzo Gioacchino Pecci avea pe blazon o cometă. Aceasztă explicație nu este ecceptată de toți, cei mai critici dintre specialiști, consideră că este o referință la enciclica acestui papă: Rerum novarum (1891), enciclică care angaja Biserica într-o luptă decisă pentru demnitatea și drepturile muncitorilor. Destinderea relațiilor cu Kulturkamp-ul lui Bismark, citit de unii, nu este aproape deloc luat în seamă.

* 103 - Ignis ardens – Pius al X-lea (1903-1914)

Mottoul se referă explicit la bunătatea și la credința arzătoare a lui Giuseppe Melchiorre Sarto, din Riese (Treviso). Wilhwlm Hunnermann, într-o viață romanțată a acestui papă – intitulată întocmai: „Flacăra vie” (în traducerea românească) – pune bine în evidență această flacără vie interioară care l-a consumat văzându-i din nou pe creștini ucigându-se între ei. Concluzia cărții lui W. Hunnermann este că „s-a stins de durere și de suferință morală”.

* 104 - Religio depopulata – Benedict al XV-lea (1914-1922)

Pontificatul lui Giacomo della Chiesa a fost marcat de evenimentele funeste care au devastat lumea și de plânsul care a urmat acestor triste evenimente. Mottoul se referă la numărul mare de oameni (creștini-necreștini; catolici-necatolici) care au sfârșit pe front și la numărul mai mare al acelora care au căzut victime sistemelor totalitare și atee.

* 105 - Fides intrepida – Pius al XI-lea (1922-1939)

În ciuda reproșurilor aduse acestui papă precum că ar fi tăcut în fața nazismului, totuși specialiștii găsesc cea mai plauzibilă și acceptabilă explicației mottoului care-l privește pe Achille Ratti (papa Pius al XI-lea), care s-a ridicat împotriva nazismului cu enciclica: „Mit brennender Sorge”, în care taxa nazismul ca total anticreștin și-l anatemiza. Aceeași atitudine de condamnare și de anatemizare a avut-o față de toate regimurile totalitare și atee, fie că erau ele în Spania, Portugalia, Rusia, Mexic sau Germania; „credință neclintită”.

* 106 - Pastor angelicus – Pius al XII-lea (1939-1958)

Eugenio Pacelli, a fost păstor al Bisericii în timpul celui de-al doilea război mondial și îndată după. Lui i-a revenit dificila menire de a călăuzi poporul în reluarea vieții și reconstricția postbelică. El este acela care a trebuit să plinească rolul de călăuză morală, spirituală și materială într-o lume devastată de ură și de război.

* 107 – Pastor et nauta – Ioan al XXIII-lea (1958-1963)

Angelo Giuseppe Roncalli a fost Patriarh de Venezia (nauta). Termenul “pastor” se referă la neobosita sa activitate de călăuză, și nu doar spirituală, a tuturor nu numai a Bisericii sau a catolicilor. Exegeții mai exigenți nu acceptă nicidecum o explicație atât de simplistă. Tocmai pentru că au renunțat la faptul de a folosi aceleași mijloace și metode de interpretare ca pentru primele 77 de mottouri (anterioare publicării profețiilor și deci suspecte de determinările istorice știute, aspect cu care de altfel toți cercetătorii sunt de acord). Astfel, pentru acești cercetători cele două substantive (nu sunt sdjective sau atribute, ca în multe alte cazuri) legate între ele prin conjuncția copulativă „et” mottoul face referință nu atât la locul natal sau de cardinalat al personajului, nici la faptul că a călătorit mult; ci la însemnătatea Conciliului Vatican al II-lea, în a cărei deschidere papa afirma că nu este un conciliu dogmatic și doctrinar, ci un conciliu pastoral. Acest conciliul împingea „barca lui Petru” (nauta) spre noi orizonturi.

* 108 – Flos florum - Paul al VI-lea (1963-1978)

Și în privința lui Giovanni Battista Montini sunt câteva divergențe de interpretare. Interpreții care vor să lichideze repede și ușor susțin simplu că în stema acestui papă sunt trei crini. Și ca explicația să nu se termine prea brusc mai adaugă și faptul că în iconografia creștină crinul este „floarea florilor” (lucru foarte adevărat de altfel, dar nu de aplicat aici, spun alții). Într-adevăr, cercetătorii mai critici și – într-un anumefel – mai curajoși, renunță la principiile ermeneutice anterioare publicării „profețiilor” în „Lignum vitae” (1595) și caută explicații mai plauzibile. Aceștia interpretează mottoul ca făcând referință la grija și la activitatea stăruitoare a acestui papaă pentru afirmarea demnității vieții fiecărei ființe umane (cu enciclica „Humanae vitae”) ca și inflexibilitatea lui în afirmarea „florii florilor” pentru viața clerului (cu enciclica „Sacerdotalis coelibatus”).

* 109 – De meditate Lunae – Ioan Paul I (1978)

Pontificatul lui Albino Lucani a fost de numai 31 de zile; practic timpul unui ciclu lunar (?).

* 110 – De labore solis – Ioan Paul al II-lea (1978 - 2005)

Karol Wojtyła pare că este deja condamnat de istorie să fie reținut ca papa polonez. Mottoul cu care este profetizat el (încă în dezbatere) ar putea să se refere la una din aceste trei evenimente:

* concomitent cu nașterea sa a fost și o eclipsă de soare;
* faptul că provine dintr-o țară din est (levante del sole);
* spune activitatea sa imensă și pelerinajele sale apostolice pe toată fața pământului (întocmai ca soarele).
* 111 – De gloria olivae – Benedict al XVI-lea (2005 – în viață)

Bavarezul Joseph Ratzinger, care a succedat lui Carol este desemnat de profeție ca fiind „de gloria olivae”. Dincolo de faptul că mottoul este destul de obscur, pare și prematur să se lanseze interpretări (se știe, doar că profețiile sunt înțelese abia după plinirea lor). Cu toate acestea iată că sunt și interpreți, care (chiar înainte de moartea lui Ioan Paul al II-lea) au lansat explicații ipotetice (se-nțelege). Iată câteva dintre aceste ipoteze:

* plecând de la faptul că măslinul este simbolul păcii, unii cred (au crezut) că pontificatul succesorului va fi centrat pe pacea universală în numele lui Isus.
* repeziții, că mottoul ar putea să se refere la stema noului papă, „așa cum s-a mai întâmplat și-n trecut”.
* cei mai îndrăzneți, plecând de la faptul că măslinul este simbolul iudeilor (și aceasta în conformitate cu Biblia), au avansat supoziții mult mai îndrăznețe: ....

[modifică] Petrus Romanus

Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. Acestuia "Profeția lui Malachia" nu i-a dedicat doar un simplu motto, dar câteva versuri în limba latină:

In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen.

În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru, romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări) tribolazioni; iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin .
2
Magie, Parapsihologie, Simboluri, Premonitii / Re: Viata anterioara!
« Ultimul mesaj de MarianaD Ianuarie 14, 2015, 11:27:50 pm »
In legatura cu viata noastra exista multe mistere, se numeste Misterul Fiintei noastre, care se releva pentru fiecare caz in parte   :shocked:

eu am gasit texte foarte interesante si bine documentate in legatura cu psihologia si genetica noastra proprie, dupa o cheie a dataei de nastere.

http://genekeys.net/

Nimic nu este intamplator, asa ca data nasterii noastre, numele, si alte date keie sunt importante in descifararea acestor mistere
copiez un mic text de pe site

Before you were even born, the seed of both your suffering and its transformation were imprinted deep within your ancestral DNA. This seed unravels through our childhood as layers of protection that gradually form around the heart. Through your Gene Keys Profile you can see the precise obstacles and shadows that prevent your heart from truly re-opening.

The Seven Sacred Seals is an ancient teaching designed to melt each of the blockages that prevent you from experiencing unconditional love. Each Seal is invoked in a spirit of Grace, with a specific kind of inner light, and once it is felt within your body, it can be called upon as an ongoing essence to bring you solace and peace in your life. You will also find that of the Seven Seals, one is important to you above all others. This is the master key to your awakening, purifying your heart in a most powerful and lucid way.

3
Magie, Parapsihologie, Simboluri, Premonitii / Re: Intamplari ciudate din viata noastra!
« Ultimul mesaj de MarianaD Ianuarie 14, 2015, 11:11:48 pm »
In legatura cu topicul, am avut vise foarte ciudate, care apoi, au devenit realitate.

Totusi, o sa scriu aici despre un lucru care pare ciudat, desi precis ca are mesajul sau.
In urma cu aprox 10 ani in urma, cu cateva greutati, am inchiriat un apartament pentru....meditatii, cu o strada, dupa coltul strazii unde locuiam de fapt.
Cand am primit cheile, apartamentul fiind semimobilat, am dat un tur sa vad camerele, mobila, dulapurile...
Cu uimire am gasit intrun dulap care mai avea cateva obiecte, f putine,de la fosta chiriasa,
un obiect care imi apartinea si pe care il ratacisem probabil in drumurile mele. Era un cordon mov, pe care il utilizam sami leg parul lung la spate, si care apartinea de o rochie facuta la comanda, unica, cordonul si rochia erau unicat.

 :)
M=am bcurat ca mi=am regasit cordonul mov si am ramas pe ganduri. CUm a ajuns acest obiect personal intr=un loc strain, dar in care eu urmam sa locuiesc temporar?
Cred ca acel cordon mi-a luat-o inainte, bucuros de locatia buna pe care am gasit-o.

Urmeaza alte intamplari
4
Astrologie orara / Re: Harta orara
« Ultimul mesaj de iulia Iulie 07, 2014, 02:23:21 pm »
Intre timp am aflat ce semnificatie are saturn pe ascendent, acum m-ar interesa orbul care se ia in considerare pentru a fi conjunctie intre cele doua. Ma poate lamuri cineva?
5
Astrologie orara / Harta orara
« Ultimul mesaj de iulia Iulie 06, 2014, 06:18:20 pm »
Buna ziua! Incerc sa-mi interpretez singura o harta orara si am o nelamurire. Ce semnificatie are saturn in conjunctie cu ascendentul hartii ( orb de 4 grade si ceva, este retrograd in casa 1  )? Daca ajuta cu ceva, saturn este guvernatorul caselor 3 si 4. Stiu ca neptun pe ascendent  semnifica iluzii, pluton - ceva dubios de rau augur dar nu am gasit nicaieri informatii despre saturn. Multumesc!
8
Discutii libere / Re: Melodia preferata/cea mai ascultata in aceasta perioada
« Ultimul mesaj de Sunya Februarie 27, 2014, 04:47:37 pm »
9
Discutii libere / Re: Melodia preferata/cea mai ascultata in aceasta perioada
« Ultimul mesaj de Sunya Februarie 15, 2014, 01:58:33 pm »
10
Discutii libere / Re: Glume, Umor, TERAPIE
« Ultimul mesaj de Ana Februarie 10, 2014, 11:41:20 pm »
 :)) super bancurile  :victory:
Pagini: [1] 2 3 ... 10