Sari la

Autor Subiect: Site-uri, blog-uri, articole interesante  (Citit de 2699 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tzadde

• Global Moderator
  • Mesaje postate: 673
  • Aprecieri: 51
  • Mai bine spre stele decat spre acoperis.
    • StarLore.ro
  • Ascendent in: Gemeni
  • Luna in : Berbec
  • Soare in : Sagetator
Re: Site-uri, blog-uri, articole interesante
« Răspuns #60 : Ianuarie 28, 2012, 09:42:10 am »
In timp ce citeam comentariile la stirea data de Lara (pe care nici n-am citit-o, ca era o traducere evidenta a unei stiri pe care am citit-o in alta parte), am dat peste un comentariu care nu a dat link sau sursa, dar a citat (prin copy-paste) urmatorul articol:

Citat
Why was MegaUpload really shut down?

Shauna Myers
 January 25, 2012

In December of 2011, just weeks before the takedown, Digital Music News reported on something new that the creators of #Megauploadwere about to unroll. Something that would rock the music industry to its core. (goo.gl/A7wUZ)

I present to you… MegaBox. MegaBox was going to be an alternative music store that was entirely cloud-based and offered artists a better money-making opportunity than they would get with any record label.

“UMG knows that we are going to compete with them via our own music venture called Megabox.com, a site that will soon allow artists to sell their creations directly to consumers while allowing artists to keep 90 percent of earnings,” MegaUpload founder Kim ‘Dotcom’ Schmitz told Torrentfreak

Not only did they plan on allowing artists to keep 90% of their earnings on songs that they sold, they wanted to pay them for songs they let users download for free.

“We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free,” Dotcom outlined. “Yes that’s right, we will pay artists even for free downloads. The Megakey business model has been tested with over a million users and it works.”

Am dat copy-paste acest link (goo.gl/A7wUZ) pe Google si am dat peste o confirmare a acestui lucru:

Citat
There's another gigantic wrinkle in the MegaUpload drama.  Not only is MegaUpload fighting tooth-and-nail against Universal Music Group, but they're now planning the launch of a cloud-based music locker, download store, and do-it-yourself artist service.  It's called MegaBox, and it's already up in beta with listed partners 7digital, Gracenote, Rovi, and Amazon MP3.

Actually, this is technically a relaunch of an earlier concept, and a perfect re-stab at major label opponents.  "UMG knows that we are going to compete with them via our own music venture called Megabox.com, a site that will soon allow artists to sell their creations directly to consumers while allowing artists to keep 90 percent of earnings," MegaUpload founder Kim 'Dotcom' Schmitz told Torrentfreak this week.

In other words, another entry into the very crowded DIY space.  But there's a lot more to this story.  Instead of charging artists, Schmitz wants to pay artists - even for free downloads.  "We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free," Dotcom outlined. "Yes that's right, we will pay artists even for free downloads.  The Megakey business model has been tested with over a million users and it works."

And there could be more mega-artist deals ahead, of the will.i.am variety.  "You can expect several Megabox announcements next year including exclusive deals with artists who are eager to depart from outdated business models."

The rest looks like a combination platter of cloud-based music storage, download sales, and discovery, though the elements may still be coming together.  In a test-drive this morning, we also found lots of major label content, but only managed to stream 30-second clips (we'll leave that discussion to the various armies of lawyers...)

MegaUpload has the capital to do this, but they are also pushing some emotional capital as well.  That is, a stark juxtoposition between them and traditional media interests, ie major labels like UMG.  "These guys think an iPad is a facial treatment, the internet is the devil, and wired phones are still hip," Schmitz blasted.  "They are in denial about the new realities and opportunities.  They don't understand that the rip-off days are over.  Artists are more educated than ever about how they are getting ripped off and how the big labels only look after themselves."

In concluzie, planuri mari si bune, distruse de lacomia marilor case de discuri...

http://www.r8ny.com/blog/vincent_nunes/the_true_purpose_of_sopa_pipa_and_now_acta.html

Am gasit si sursa primului citat: http://www.prisonplanet.com/why-was-megaupload-really-shut-down.html

Am aflat si cand se voteaza ratificarea ACTA de catre Parlamentul European: http://www.hgp.ro/acta-in-romania-ue/ Intre 11 si 14 iunie.
Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Lara

• Mesaje postate: 129
  • Aprecieri: 7
  • Ascendent in: Varsator
  • Luna in : Varsator
  • Soare in : Taur
« Răspuns #61 : Ianuarie 29, 2012, 06:57:14 am »
Hm, probabil ca desi nu scrie negru pe alb ACTA, ceea ce spune d-na Simona Varzaru in analiza ei saptamanala, incadreaza si aceasta problema:

"Neptun, pe 3 februarie, intră în zodia Peştilor şi părăsind semnul Vărsătorului se poate spune că întrucâtva stinge această flacără care a creat o altă eră, o altă atitudine, o altă conştiinţă şi o altă disponibilitate a mentalului colectiv de a primi informaţii. Oamenii, în ultimul deceniu, au învăţat să citească într-o lume virtuală, au învăţat să înveţe, au învăţat să muncească, au învăţat să câştige bani, au învăţat să se distreze, au învăţat să se joace, au învăţat să-şi construiască o a doua identitate sau biografie. E bine aşa, e rău? E greu de spus acum şi, cu siguranţă, răspunsul nu poate să fie unul tranşant. Cert este că în seara zilei de 3 februarie acest tip de activitate economică, dedusă dintr-o activitate virtuală, nu va înceta, dar el va căpăta alte valenţe, alte direcţii şi va avea o altă aplicabilitate. Cum s-ar spune, atât binele şi răul s-au produs. Ca orice lucru folosit în exces conduce la oboseală, la extenuare, la epuizare sau permite naşterea unor realităţi vicioase.

Asta nu înseamnă că realitatea concretă materială nu poate să fie şi ea vicioasă. Hoţul poate să-ţi fure pormoneul din geantă, hoţul poate să-ţi fure, când intră la tine în casă, un obiect de valoare, dar se poate fura şi într-o lume virtuală. Se poate câştiga o avere, dar se pot pierde bani în această realitate virtuală care te împinge să munceşti şi apoi să faci speculaţii. Neptun a dat capacitatea de inovaţie, inventica în ansamblu, soluţiile care aproape au atins utopia.

Acum, această utopie începe să fie trăită la o flacără mică. Poate că ea nu dispare întru totul, poate că ea, la un moment dat, îşi găseşte reverberaţii în timp, dar, cu siguranţă, ceea ce se va petrece odată cu intrarea lui Neptun în zodia Peştilor este să dea lumii materiale ceva ce este mai greu de crezut şi de perceput în această clipă, şi anume să-i dea un soi de conştiinţă. „Ei, na!”, veţi spune, „Are banul conştiinţă”. Nu este vorba de banul de hârtie, ci este vorba de investirea cu un alt capital de valoare morală, umană, socială, religioasă, politică, culturală, artistică unui tip de schimb de mărfuri, de bunuri şi de relaţii interumane."

PASUL FORTUNEI, săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie - Horoscop Urania > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/pasul-fortunei-saptamana-29-ianuarie-4-februarie-963788.html#ixzz1kotDNxXD
EVZ.ro

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #62 : Ianuarie 30, 2012, 10:50:10 pm »
Puteti inlocui "SOPA" cu "ACTA", cam totuna sunt in aceste vremuri tulburi.
Si nu uita sa dai mai departe acest video, ok? :) (Ma adresez oricui se uita la el.)

http://www.vplay.ro/watch/ssmg331d/
Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #64 : Februarie 26, 2012, 05:23:43 am »
Oare cat de mult tinem cont de noi insine si de ceea ce pretuim noi?

http://www.books-express.ro/blog/cele-mai-mari-5-regrete-la-sfarsitul-vietii/
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #66 : Martie 03, 2012, 09:27:58 pm »
Despre cenzura algoritmica si pe ce se bazeaza aceasta...

http://www.ted.com/talks/lang/ro/eli_pariser_beware_online_filter_bubbles.html
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Lara

« Răspuns #67 : Martie 04, 2012, 08:44:21 am »

Offline Lara

« Răspuns #68 : Martie 30, 2012, 04:29:51 pm »
Se va intampla sau e o gluma de 1 aprilie?

http://cafeluta.md/maine-nu-vom-avea-internet/

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #70 : Aprilie 08, 2012, 02:49:06 am »
Un site care merita vizitat, cu siguranta. :) Butonati cat puteti, e liber! :D Pana acum au fost "indexate" 151 de muzee, dar am cautat special Louvre si nu e acolo. Chiar voiam sa o vad "sub lupa" pe Mona Lisa, dar m-am multumit cu "Noapte instelata" a lui van Gogh din Muzeul de Arta Moderna (MoMA - Museum of Modern Art), am vazut cateva detalii neasteptate...

http://www.googleartproject.com/

------------------------------

Am aflat de primul cinematograf plutitor si ecologic din lume...

http://whatthecool.com/post/3485349140/floating-cinema/
 +
http://news.moviefone.com/2012/03/30/archipelago-cinema-floating-theater-tilda-swinton_n_1390929.html

------------------------------

Cand oamenii se ajuta intre ei, multe lucruri frumoase devin probabile, nu numai posibile. :D

http://www.incont.ro/imm-uri/cand-fermierii-renunta-la-uniforma-de-agricultor-pentru-costumul-business-tara-in-care-toti-intreprinzatorii.html

Astrologic, Saturn are de-a face cu fermierii, iar Jupiter cu bancherii, asa ca imbinarea dintre cele doua categorii e cu atat mai interesanta.

-----------------------------

Printese Disney in viata reala sau cum ar arata ele daca ar iesi din desene in realitatea noastra...

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2126050/Meet-real-life-Disney-princesses-Cartoon-stars-come-life-uncanny-photo-shoot.html
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Lara

« Răspuns #71 : Aprilie 19, 2012, 09:47:55 am »
Este si asta o forma de arta.  :) Un soi de sculptura ce inlocuieste grafitti.

Ce poate iesi?!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #72 : Aprilie 19, 2012, 06:16:17 pm »
Cred ca se numeste meplat, dar nu sunt sigur.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
« Răspuns #73 : Mai 07, 2012, 08:13:01 pm »
Acum, nu stiu cat de interesante sunt link-urile, dar mie mi-au incantat ochii si mintea. Lady Gaga si Kate Middleton sunt diferite si totusi au cate ceva in comun...

Interviu cu Lady Gaga in revista "Vogue". Acolo poti afla cateva detalii biografice despre ea si va asigur ca merita sa cititi tot articolul, cap-coada, desi e in engleza, dar efortul nu va dezamagi.

Toti ochii pe Ducesa de Cambridge in primul ei an ca membra a familiei regale. Acolo sunt poze cu rochiile pe care le-a purtat in diferite ocazii, compilate de aceeasi revista.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Tzadde

• Global Moderator
    • StarLore.ro
- Edgar Allan Poe -

Take your share!