Sari la

Autor Subiect: Fata bipolara  (Citit de 638 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lara

• Mesaje postate: 129
  • Aprecieri: 7
  • Ascendent in: Varsator
  • Luna in : Varsator
  • Soare in : Taur
Re: Fata bipolara
« Răspuns #15 : Februarie 22, 2012, 08:08:09 pm »

@Tzadde si Lara: Toata ziua m-am gandit la ce-ati postat postat pe aici si la confuzia tulburarii afective bipolare (afectiunea maniaco-depresiva) cu personalitatea multipla (care pe mine ma duce cu gandul la cu totul altceva,dar chiar si asa,ghidandu-te dupa "multiplicitate"  mi se pare ca ti-a iesit interpretarea) sau schizofrenia. Chiar abia asteptam si sa vad  argumentele Larei pentru schizofrenie (mi se pare ca esti asa o fata cu un elan entuziast in ce priveste astrologia,in general).

Dar, asa cum ai zis si tu Lara, probabil ca prin ceea ce indica Venus se poate gasi un echilibru. Oricum prognosticul e mult mai bun decat la schizofrenie (care e foarte deterioranta si invalidanta) si remedierile mult mai usor de obtinut.

Nu am facut vreo confuzie intre boli, doar m-am exprimat in graba si a iesit altceva.  Nu as aduce niciun argument pentru schizofrenie, fiindca  eu inca nu sunt convinsa nici ca sufera intradevar fata asta de  tulburare bipolara.   Asta tot spun de cateva postari incoace: e un argument medical aici sau sunt doar niste parinti axati pe aceasta idee?
 :)

Offline Lara

« Răspuns #16 : Februarie 22, 2012, 08:36:46 pm »
In legatura cu Soarele aflat in casa 8 in DIBUC.

"Prin contrast, substituirii sau coabitării unui suflet evoluat indicat de Ibur îi corespunde în negativ aceea de Dibuc, respectiv a unei obsesii malefice. Cititorii cunosc, cred, celebra piesă de teatru a lui Anski, cu acel nume. Sediul materiei se află în textul din Evanghelia lui Marcu care prezintă istoria demonizatorului, vindecat de Mântuitor (cap. V versetele 3 şi mai ales 8), iar o aluzie clară se găseşte şi în Vechiul Testament în cartea I a Regilor cap. 22, versetele 21 şi 23. Este vorba de prezenţa unui suflet străin de calitate involuată şi demonizată care poate obseda pe un ins. Dibucul se instalează fie în urma unui sindrom nervos, de preferinţă o melancolie, sau un sindrom depresiv, o psihoză anxioasă sau a unei masive transfuzii de sânge. Câteodată se poate ivi şi ca urmare a unei narcoze generale. Din punct de vedere astrologie horoscopul trebuie să aibă factori disonanţi psiho-temperamentali şi pe această coordonată poate să apară Soarele în casa a VIII-a sau casa a VI-a. De obicei aceste apariţii ale Dibucului sunt prezente în timpul revoluţiilor, când apar agenţii karmici care trebuie să activeze profunde schimbări structurale ale societăţii. (Vezi în sensul agenţilor karmici următoarele pasaje biblice: Proverbe 16.4, Eremia 27.6, Marcu 14/21, Matei 18/7 şi 24/34 şi Isaia 5/20.)
"

Dupa Armand Constantinescu

Offline Sunya

• Mesaje postate: 214
  • Aprecieri: 8
  • Tertium non datur
  • Luna in : Leu
  • Soare in : Rac
« Răspuns #17 : Februarie 22, 2012, 08:47:51 pm »
Da Lara, fata a fost diagnosticata cu tulburari bipolare, de catre  medici.

In lipsa imaginatiei, aparentele voastre ar ramane in amagirea imperfectiunii…

Offline Lara

« Răspuns #18 : Februarie 22, 2012, 09:35:37 pm »
Bine, se vad aspectele care predispun la aceasta tulburare.
Eu am expus o parere despre o posibila ameliorare prin arta sau orice altceva care i-ar face o placere deosebita si prin care si-ar sublima pulsiunile .
Presupun ca asta se doreste, nu? O solutie.

Offline Sunya

• Mesaje postate: 214
  • Aprecieri: 8
  • Tertium non datur
  • Luna in : Leu
  • Soare in : Rac
« Răspuns #19 : Februarie 22, 2012, 09:47:56 pm »
Cred ca mai degraba cauta  confirmare sau infirmare a bolii, din perspectiva astrologica. Solutiile sunt mereu  binevenite.

In lipsa imaginatiei, aparentele voastre ar ramane in amagirea imperfectiunii…

Offline Tzadde

• Global Moderator
  • Mesaje postate: 673
  • Aprecieri: 51
  • Mai bine spre stele decat spre acoperis.
    • StarLore.ro
  • Ascendent in: Gemeni
  • Luna in : Berbec
  • Soare in : Sagetator
« Răspuns #20 : Februarie 23, 2012, 03:21:15 am »
Fetelor, imi dati mult de lucru. Dar imi place.  :))

Citat din: Lara
Venus are legatura cu frumosul, casa 7 cu partenerii, Jupiter in 9 cu inaltimile
De fapt, inaltimile tin de Casa 10 si de Saturn...

Citat din: Sunya
Tzadde, nu ai spus nimic despre MC conj. Regulus, in plus, mie imi ridica multe semne de intrebare  faptul ca toate planetele au demnitati esentiale, nu am mai vazut  o harta ca asta ...
Nu am spus nimic despre conjunctia dintre MC si Regulus din cauza ca nu sunt sigur de exactitatea orei nasterii. Pe de alta parte, aceasta nu are legatura cu starea fetei. MC este un punct horoscopic care se leaga de viata sociala a nativei, iar conjunctia cu Regulus, daca exista, ar arata o pozitie sociala sus-pusa... lucru confirmat de Venus in Taur (domiciliu si triplicitate) in a 10-a Casa dupa PF si de Partea Exaltarii in Fecioara, cu Mercur in aspect cu PE si in Casa 11 dupa PF. Cine stie, poate o sa faca in viitor ceva cu impact social destul de marcant, desi la fel de bine poate sa insemne infamie (partea negativa data de PF afectata de NS).
Planetele in demnitati esentiale nu fac casa buna intre ele, mai ales daca fac aspecte stresante (opozitii, careuri) sau disjunctii (daca una e in al 6-lea sau al 12-lea Semn dupa a doua, atunci prima e dusmanca celei din urma)... Deci dificultatile sunt mai evidente cu planete in demnitati esentiale decat cu cele peregrine, in cadere sau exil... Motivul este ca demnitatile esentiale le ofera toate armele de lupta si planetele nu ezita sa le foloseasca.
De asemenea, poti vedea raspunsul pe care i l-am dat Larei, ca acestea pot afecta nativul facandu-i zile fripte.

Lara (raspuns #12), ai dat o definitie a tulburarii bipolare si de-acolo observ doua lucruri:

Citat
In cursul episoadelor maniace persoanele care sufera de tulburarea bipolara tin sa aiba o dispozitie euforica, sa fie hiperactivi, agitati si fara sa simta necesitatea somnului.
Aceasta e o manifestare martiana, deci se potriveste cu Marte in Berbec si in Casa 6.

Citat
In cursul episoadelor depresive, persoanele care sufera de aceasta tulburare sunt tristi, se simt fara speranta, vinovati si/sau fara valoare si au un nivel scazut de energie.
Aceasta e o manifestare saturniana, deci se potriveste cu Saturn Rx in Capricorn si in Casa 3, in opozitie cu Jupiter in exaltare si in careu (fie si de Semn) cu Marte, dat fiind ca exaltarea martiana e tocmai in Capricorn... Pe scurt, boala (C6) favorizeaza (receptia) manifestarile martiene si saturniene... cu mentiunea ca Saturn tinde sa-l atace pe Marte, iar cel din urma incearca sa-l impace pe primul. Este ca si cum cele doua personalitati interactioneaza exact in acest fel.

Citat
Tulburarea bipolara este o tulburare a creierului care produce schimbari neobisnuite in starea, energia si capacitatea de functionare a omului.
De asemenea, planetele in domiciliu semnifica tocmai creierul, conform traditiei astrologice. Fiindca domiciliul e primul loc, inceputul. Saturn si Marte actioneaza exact in aceasta maniera, plus ca Semnele cardinale sunt renumite pentru schimbarile dese pe care le aduc acestea, acestea fiind numite "mobile" (mereu in miscare) in vechime...

Citat
Din nefericire, pe langa faptul ca afecteaza viata celui bolnav, boala poate devasta vietile celor care il ingrijesc, cat si ale celor din cercul apropiat al familiei.
Aici ar trebui sa fie o legatura cu Casa a 4-a, a familiei. Saturn o guverneaza prin Varsator, deci legatura exista. Problema e ca vorbesc aici de raportarea fata de familie si nu de persoanele implicate in mod individual (in afara nativei). Datorita faptului ca Saturn este retrograd, el refuza sa semnifice orice persoana (de fapt, am mai zis acest lucru in pagina anterioara).

Nu prea sunt de acord cu raspunsul #13... Faci prea multe presupuneri si acest lucru nu e deloc productiv pentru o interpretare astrologica, mai ales ca stii a priori o frantura de informatie si apoi mergi mai departe bazandu-te pe aceasta. Practic, fortezi interpretarea. Din punctul meu de vedere, aceasta este o eroare de procedura. E comod sa fii convinsa de anumite lucruri, dar ce te faci cand ti se spune ca tocmai acele convingeri te inseala? Cu alte cuvinte, una e teoria, alta e practica.
Chiar tu ai zis "Nu stim". In locul tau, as fi contactat persoana care a adus in discutie harta pe celalalt forum si as fi intrebat-o cate ceva, pentru a vedea daca interpretarea e adevarata sau nu. Mi se pare periculos sa iei presupunerile drept adevaruri. Vorbesc din experienta...
Pana la urma, care e definitia ta pentru "natura pulsionala"? Aceasta expresie imi sugereaza un puls accelerat... chestie martiana...
Exorcizarea nu am pomenit-o in legatura cu Saturn, ci cu opozitia Saturn-Jupiter pe Casele 3-9 (unde a 9-a are legatura cu religia).

Citat din: fleur_de_lis
planetele sunt asezate in armonie cu genurile lor
Nu toate. Jupiter si Saturn sunt masculine si in Semne feminine.

Soarele in careu cu Luna (pe semne duble si  instabile!),  Venus si Marte disjuncte. Practic arata neintelegeri intre energiile feminine, intre principiile pasivitatii si cele masculine, principiile active (de unde mania).
Se poate. Mânia mi se pare martiana, totusi. Daca vorbim de manie (fara â), atunci sextilul dintre Mercur in Casa obscura si Marte in alta Casa obscura pare sa se potriveasca.

Nu credeti ca si acest aspect de ansamblu al hartii pledeaza pentru instabilitate si conflicte din acestea intre cei doi poli pt dominatie? Masculin-Feminin, Activ-Pasiv...
In primul rand, nu prea sunt de acord ca intreaga harta sa semnifice nativul. Nu prea are sens, avand in vedere ca trebuie sa spuna ceva si despre persoanele si situatiile cu care nativul are de-a face... Daca nu ar fi loc pentru altii si situatii, atunci omul ar fi izolat de restul lumii.
In al doilea rand, am pomenit in primul post al acestui topic despre discrepanta dintre semnificatorii spiritului. Iata ca aici se potriveste cu ce ai zis, dar intr-un spatiu mai restrans.
Pentru comoditatea ta, voi reda citatul cu pricina: "Cred ca diferentele clare dintre semnificatorii sufletului au contribuit la sindromul personalitatii multiple. Daca agreau mai mult asupra naturii planetare, probabil ajungeau la maxim doua naturi planetare, si acestea compatibile intre ele. Gemenii nu pot fi compatibili cu Racul, Racul nu poate fi compatibil cu Varsatorul, iar Berbecul nu poate fi compatibil cu Racul."

Chiar nu sunt convins ca Venus reprezinta remediul. De ce? Fiindca ea reprezinta ceva exterior, iar problema este interioara. Rezolvarea exterioara a unei probleme interioare este superficiala si de foarte scurta durata. Tocmai de aceea fata a refuzat medicamentele. Stia ca acestea nu aveau cum sa rezolve problema pe termen lung. Einstein spunea ca solutia unei probleme se afla la acelasi nivel cu problema in cauza. Ei, unde a dat Dumnezeu problema, a strecurat in acelasi loc si cheia rezolvarii ei: in interior, in psihic. Singura chestie e ca fata e singura capabila sa-si dea seama cum se poate descurca cu bipolaritatea.
Eu cred ca se gaseste de fapt in Varsator, in Partea Spiritului... dar nu prin Saturn, ci prin Casa 10 dupa Spirit: Scorpion. Cu Marte in Casa a 3-a dupa Partea Spiritului, cred ca fata ar vrea sa se exprime in scris si ar avea succes de pe urma acestuia. Acelasi Marte guverneaza prin exaltare Casa 3 dupa Asc, se intareste acest lucru. Prin scris, fata va avea ocazia sa se descurce cu demonii interiori, mai ales ca sextilul cu Mercur va usura acest lucru. Careul cu Jupiter, insa, e posibil sa o puna intr-o dilema morala... Adica Jupiter reprezinta credinta, moralitatea, iar Marte demonii ei interiori, impreuna cu Saturn, taman planetele care se cearta cu Marele Benefic.

Interesant citatul Larei legat de Soarele in Casa 8, care in acest caz chiar e agent karmic, ca guvernator al Nodului Sud. Insa eu nu ma ocup cu astrologia karmica, asa ca nu voi comenta pe marginea acestui subiect.
Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Lara

« Răspuns #21 : Februarie 23, 2012, 06:11:56 am »
 :-P Tzadde,

Citat
De fapt, inaltimile tin de Casa 10 si de Saturn...

Ma refeream la inaltimile spirituale, am gresit?

Iar despre Saturn, casa 3-4, opozitia cu Jupiter, chiar si Marte am pomenit si eu.

Citat
Nu prea sunt de acord cu raspunsul #13... Faci prea multe presupuneri si acest lucru nu e deloc productiv pentru o interpretare astrologica, mai ales ca stii a priori o frantura de informatie si apoi mergi mai departe bazandu-te pe aceasta. Practic, fortezi interpretarea. Din punctul meu de vedere, aceasta este o eroare de procedura. E comod sa fii convinsa de anumite lucruri, dar ce te faci cand ti se spune ca tocmai acele convingeri te inseala? Cu alte cuvinte, una e teoria, alta e practica.
Chiar tu ai zis "Nu stim". In locul tau, as fi contactat persoana care a adus in discutie harta pe celalalt forum si as fi intrebat-o cate ceva, pentru a vedea daca interpretarea e adevarata sau nu. Mi se pare periculos sa iei presupunerile drept adevaruri. Vorbesc din experienta...
Pana la urma, care e definitia ta pentru "natura pulsionala"? Aceasta expresie imi sugereaza un puls accelerat... chestie martiana...
Exorcizarea nu am pomenit-o in legatura cu Saturn, ci cu opozitia Saturn-Jupiter pe Casele 3-9 (unde a 9-a are legatura cu religia)

Exorcizarea si eu o leg de opozitie, ca doar de opozitia aceea m-am tot legat de la inceput, insa ma oprisem din discutie la acel Saturn din 3. Nu am dorit sa tot repet niste lucruri .

Cat despre contactarea persoanei, Sunya a adus harta, eu am scris ce  gandesc, deci  m tinut legatura direct si la vedere aici. :-P
Am spus asta de vreo 3 ori in 3 posturi, in moduri diferite. Eu nici nu mai am in lista de adrese site-ul de unde a fost adus subiectul si am incetat sa-l vizitez cam cu 24 de ore inainte sa fiu banata pe acolo.  Aici focalizasem discutia, aici astept lamuriri, daca sunt. :D

Din tot ce am spus reiese clar faptul ca eu nu doresc sa merg pe presupuneri, insa am continuat sa analizez harta pur si simplu din placere si de dragul discutiilor cu voi.
Citat
Chiar nu sunt convins ca Venus reprezinta remediul. De ce? Fiindca ea reprezinta ceva exterior, iar problema este interioara. Rezolvarea exterioara a unei probleme interioare este superficiala si de foarte scurta durata.Tocmai de aceea fata a refuzat medicamentele. Stia ca acestea nu aveau cum sa rezolve problema pe termen lung. Einstein spunea ca solutia unei probleme se afla la acelasi nivel cu problema in cauza. Ei, unde a dat Dumnezeu problema, a strecurat in acelasi loc si cheia rezolvarii ei: in interior, in psihic. Singura chestie e ca fata e singura capabila sa-si dea seama cum se poate descurca cu bipolaritatea.
Eu cred ca se gaseste de fapt in Varsator, in Partea Spiritului... dar nu prin Saturn, ci prin Casa 10 dupa Spirit: Scorpion. Cu Marte in Casa a 3-a dupa Partea Spiritului, cred ca fata ar vrea sa se exprime in scris si ar avea succes de pe urma acestuia. Acelasi Marte guverneaza prin exaltare Casa 3 dupa Asc, se intareste acest lucru. Prin scris, fata va avea ocazia sa se descurce cu demonii interiori, mai ales ca sextilul cu Mercur va usura acest lucru. Careul cu Jupiter, insa, e posibil sa o puna intr-o dilema morala... Adica Jupiter reprezinta credinta, moralitatea, iar Marte demonii ei interiori, impreuna cu Saturn, taman planetele care se cearta cu Marele Benefic

Prin scris, sau orice altceva care o pasioneaza cu adevarat, fata ar gasi sublimarea. Eu la Venus nu ma raportam ca fiind medicatia, ci ca fiind o terapie prin frumos. Terapia , nu luata neaparat strict in termeni medicali, e o forma de colaborare in fond, cu tine insati si cu mediul inconjurator.
Daca acea colaborarea e o modalitate prin care reusesti sa te exprimi, prin diverse forme: scris, pictura, olarit, fotografie, etc, devine o supapa de eliberare.

Offline fleur_de_lis

• Mesaje postate: 8
  • Aprecieri: 2
« Răspuns #22 : Februarie 23, 2012, 02:01:36 pm »
@Tzadde: cu Jupiter intr-adevar, dar referitor la Saturn nu stiu de ce ramasesem cu ideea ca e o planeta feminina (ca si Neptun),cred ca citisem pe undeva dar nu mai stiu unde.. In fine, daca am gresit, am gresit...mea culpa!
Referitor la manie, ma refeream chiar la manie (desi in cadrul maniei e posibil sa gasesti si iritarea si mânia), care manie (acum,sper sa nu supar, zic si eu opinia mea) nu inteleg de ce ar fi sugerata de sextilul Marte-Mercur.In cazul asta, Mercur ar mai cerebraliza putin actiunile imprudentului Marte in Berbec, ramane totusi un aspect benefic (nu cred ca-i poate face raul asta). Ori tocmai, ca descrisesem simptomele maniei unde ei sunt excesiv de imprudenti, chiar isi pot pune viata in pericol pt ca sunt necugetati in actiunile lor si excesiv de optimisti(de ex pot iesi in club, pot bea sau pot consuma droguri in aceasta faza gandind ca nu pot pati nimic ei de la niste prafuri,ierburi etc sau pot iesi cu masina si sa ruleze cu cine stie ce viteza pe contrasens asigurandu-te sa nu-ti faci griji ca ei sunt cei mai buni soferi din lume,de-asta trebuie sa fii foarte atent cu ei ca-s precum copiii mici,nu stii ce le mai trasneste). Mai sugestiv pentru asta mi se pare careul dintre Marte si Jupiter. Si ca sa-l citez pe Cotrobescu pentru ca mi s-a parut teribil de precis:

"Stadiul psihologic: Optimismul aberant, impulsivitatea si rationamentul precipitat  reprezinta trasaturile negative.Aspectul genereaza mânie,temeritate insolenta, autoritarism,agitatie loco-motorie, surescitare.Subiectul va manifesta din timp in timp un entuziasm excesiv (...) si va veni greu sa gaseasca debuseuri pt prea plinul energiei.
Stadiul evenimentelor: Observam aspecte exasperante.Marte manifesta multa indiferenta referitor la consecinta actelor sale (!), reusind sa contrarieze generozitatea jupiteriana.Modalitatea practica apare (in functie de casa) prin: lipsa de masura, risipa, cheltuieli nebunesti pentru sine si avaritie pt altii.(...)Subiectul e incitat sa bea, sa se distreze, sa organizeze activitati ce nu au nici o legatura cu prudenta si previziunea, si mai putin sa duca o viata de familie".

Si am ales sa citez exact pt ca mi s-a parut ca descrie cu punct si virgula simptomele bolii, n-am ce sa-i reprosez, mai ales ca Marte in Berbec ii cade in casa 6 (cu toate lucrurile aferente descrise deja).Crede-ma, exact asa se comporta maniacalii. Sextilul Marte-Mercur il vad mai degraba ca un as ascuns in maneca la care sa apeleze pt a-si incepe rezolvarea problemei: sa-i picure lui Marte  stropul de ratiune in cap inainte de a actiona.Dar probabil trebuie sa constientizeze ca se poate sa se controleze astfel (adica sa-si aduca la lumina si sa creada in aceasta posibilitate,stiu ca sextilul e mai slab decat trigonul si arata o calitate care nu e chiar integrata asa in ansamblul persoanei si nu se  exprima spontan ca acesta, dar poate apela la ea si-o poate folosi oricand e nevoie) si ca trebuie sa faca asta, Mercur fiind intr-o casa obscura (ma rog,aspectul se desfasoara intre case obscure cum ai zis).
Si nu sunt de acord ca nu poti prin lucruri exterioare sa rezolvi conflicte interioare. Nu numai ca cred, chiar am convingerea sa ca se poate. Sunt atatea exemple. Eu aici sunt de partea Larei. (desigur vointa joaca un rol capital)

"In primul rand, nu prea sunt de acord ca intreaga harta sa semnifice nativul. Nu prea are sens, avand in vedere ca trebuie sa spuna ceva si despre persoanele si situatiile cu care nativul are de-a face..."    ...mmm, aici a fost asa, prima impresie cand m-am uitat la harta. Nu se vroia a fi o interpretare sau neaparat o explicatie pt boala. Pur si simplu, cum te uiti inainte de a te apuca de o interpretare la predominanta elementelor,daca predomina fixul sau mutabilul, la predominanta tipului de energie (feminina sau masculina) etc asa m-am uitat si eu, prima data, si-am observat un conflict intre feminin si masculin, intre pasiv si activ, ca o chestie de fond asa... nespecific...de ansamblu. Il vad ca pe un teren favorizant sa zic, nu neaparat boala insasi...desi si boala e caracterizata prin asta.

Offline Lara

« Răspuns #23 : Februarie 23, 2012, 07:02:18 pm »
Citat
Pana la urma, care e definitia ta pentru "natura pulsionala"?

Ii spun nucleu emotional care genereaza impulsuri asupra fizicului, inclusiv a scoartei cerebrale. Ele, pulsurile, genereaza miscarea, de fapt. Ca un motoras.

Impulsurile pot fi de diferite feluri. De exemplu impulsul sexual, sa spunem.
Dam un exemplu: presupunem ca apare dorinta sexuala intr-un anume moment. Un om obisnuit , ca sa nu folosim termeni de normal/ anormal, nu ii poate da curs acestei dorinte oricand si oriunde si cu orisicine. Asta presupune o amanare a momentului, da? Amanarea inseamna inhibitie energetica a unei dorinte.
Asadar e nevoie de o neutralizare, si aici intervine problema: organismul se trezeste in situatia de a alege. Sa dea curs energiei sau sa inhibe, deci sa neutralizeze.
Facem mereu astfel de alegeri, toti.
Cand aceasta natura pulsionala nu poate fi stapanita, apar problemele: daca vorbim de copii, cei care incearca sa ii stapaneasca si sa le neutralizeze aceste impulsuri, sunt adultii si stim toti ca nu intotdeauna se gasesc cele mai bune metode.
Intram astfel intr-un cerc vicios: adultul nu-si inhiba dorinta de control al impulsurilor copilului, copilul creste frustrat sau revoltat sau inhibat  dar pana la un moment dat, fiindca in momentul in care  va gasi prilejul, isi va elibera impulsul sub diverse manifestari: manie, teama, furie, isterie, depresie, santaj emotional, suicid, ranire voita a sa si a altora, etc. Gama e larga.

Alteori, copilul pare foarte matur, dar e tacut, e interiorizat. Parintilor li se pare mai simplu sa nu comunice, sa il lase in apele lui . E o tentatie mare , mai ales ca multa vreme copilul nu pare sa prezinte vreo problema. Din contra, te uimeste seriozitatea  sau gravitatea lui aparenta. Dar eroare, aici poate fi de fapt o mare incapatanare, indaratnicie, o lipsa a elasticitatii, de exemplu in relationare.
Si Saturnul fetei “ noastre” mie imi arata si aceasta varianta.
As fi curioasa  sa stiu daca nu cumva asa s-a intamplat.

Acum, sa ne gandim ca un astfel de copil e indrumat catre sport, sau catre dans sau catre o activitate care ii place in mod deosebit. Acele impulsuri se vor consuma in activitatea pe care o adora. Daca e altfel, adultii impun interdictii si tabuuri sau lasa copilul sa musteasca intr-o aparenta gravitate in loc sa-l indrume spre joaca, natura pulsionala a copiluli sta mereu inhibata.

Plastic spus: o oala sub presiune careia I se mai si astupa supapa de eliberare a unui firisor de abur.
Va exploda pana la urma.

Ceea ce am spus acum e strict legat de natura pulsionala.

OFF topic:
Uf, trebuie sa fiu mai atenta la cum ma exprim in scris. Imi zboara ideile si gandurile si nu gasesc rabdarea de a le opri cateva clipe si de a scrie tot. Culmea e ca in viata reala sunt mai degraba tacuta si cugeeeeet . :)) Ei, vreau sa ma scuz cand ceva ce spun are interpretari  bivalente sau nu e bine receptat. Uneori chiar sunt convinsa ca am spus ceva anume, ca doar avusesem in cap, dar cand recitesc, vad, in cel mai bun caz, ca puteam macar detaila. :D :">
Si mai sunt si repezita, de nu citesc cuvant cu cuvant tot mesajul.  Ma fixez pe ceva anume si restul intra in ceata.Prin urmare, azi dimineata intrebarea lui Tzadde mi-a scapat. :rolleyes:

Offline Lara

« Răspuns #24 : Februarie 24, 2012, 06:43:45 am »
Deci dificultatile sunt mai evidente cu planete in demnitati esentiale decat cu cele peregrine, in cadere sau exil... Motivul este ca demnitatile esentiale le ofera toate armele de lupta si planetele nu ezita sa le foloseasca.

De asemenea, planetele in domiciliu semnifica tocmai creierul, conform traditiei astrologice. Fiindca domiciliul e primul loc, inceputul.

Nu are legatura  neaparat ceea ce spun acum cu subiectul de fata. Sau poate are, sau poate fi util in viitor.
 De aseara imi palpaia un beculet. Nici nu stii cum toata discutia asta de aici  si afirmatiile date de tine, pe care le-am citat acum, mi-au dat un raspuns la ceva ce ma framanta de  o vreme incoace.
Pe scurt, ca sa nu devieze discutia la altceva, ci doar sa dau un feed-back la ce  a spus Tzadde.
Mereu ma imbufnam eu ca ale mele planete nu sunt in demnitati si ma enerva gandul ca anumite persoane pe care le cunosc au toata echipa de astre asezata asa de frumos, incat ai senzatia ca nici capul nu ar trebui sa le doara. Ici si colo cate un Saturn parca pus asa, sa nu zica lumea ca prea are  cineva totul de-a gata, insa in rest,e o bijuterie.
Ex-ul- de exemplu-are o harta astrala  care pare sa arate ca s-a nascut numai pentru a beneficia( si clar beneficiaza de bani, relatii, averi, prieteni, protectori, nevasta a doua; are tot ce si-ar dori cineva, din punct de vedere material!!!! are si inteligenta peste media, asta trebuie sa recunosc). Ei bine, de la mama lui , de la fostii profesori , dar si  din ce am cunoscut eu, se releva  un comportament atat de aiurea, incat am putea numi sfidare la adresa Divinitatii. Adica sa ai asemenea daruri si tu sa  nu le folosesti asa cum se cuvine, sa nu pretuiesti, ci sa te risipesti in ...diverse?
Acum, insa, pot lega altfel lucrurile.

Offline Tzadde

• Global Moderator
  • Mesaje postate: 673
  • Aprecieri: 51
  • Mai bine spre stele decat spre acoperis.
    • StarLore.ro
  • Ascendent in: Gemeni
  • Luna in : Berbec
  • Soare in : Sagetator
« Răspuns #25 : Februarie 25, 2012, 05:28:49 pm »
e o planeta feminina (ca si Neptun)
Nici Neptun nu e planeta feminina, e masculina. :)) Dar e destul de efeminata, ce-i drept. :))

sextilul Marte-Mercur [...] ramane totusi un aspect benefic (nu cred ca-i poate face raul asta)
De fapt, trigonul si sextilul sunt aspecte favorizante pentru planete, asta neinsemnand ca sunt benefice pentru nativ, decat daca una il semnifica in mod direct pe el si cealalta semnifica ceva pozitiv sau benefic pentru nativ.
Aici, Mercur in domiciliu si intr-o Casa malefica il face malefic. Marte e jumatate benefic (bucurie si domiciliu), jumatate malefic (atat natural, cat si in Casa bolii). Gandeste-te ca un bandit (Marte) s-a inhaitat cu un hot care nu ezita sa ucida (Mercur) si cei doi fac echipa (sextil). Aici, vedem ca nativa (Marte) isi face de cap (sextil) cu activitati (Marte) care ii pot suprasolicita sistemul nervos (Mercur). Eu asa am interpretat. Dar nici citatul de la Cotrobescu nu e de lepadat, pasamite.

Lara, raspunsul #23 imi pare o amestecatura dintre Luna, Marte si Saturn... dificil de disecat si digerat. Iar raspunsul #24 mi se pare bun pentru un nou topic, cu un nou studiu de caz. :)
Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality.
- Edgar Allan Poe -

Take your share!

Offline Lara

« Răspuns #26 : Februarie 28, 2012, 04:51:19 pm »

Lara, raspunsul #23 imi pare o amestecatura dintre Luna, Marte si Saturn... dificil de disecat si digerat.

Eu chiar facusem amestecatura dintre cei 3. :-P Si am si digerat-o.

Din pacate, discutam despre ploaie, avand umbrela deasupra capului. Nu avem confirmari. Avem doar acest lucru, ce l-a spus Sunya:

Citat
Fata este diagnosticata dar refuza tratamentul, asta a dus-o pe mama  cu gandul  ca fiica  sa ar putea avea un dar special, de fapt..

Daca facem un rezumat din cele scrise de noi, atunci: despre Saturn, Marte si Luna am pomenit . Spicuiesc de ici-colo ce mi s-a parut relevant.

Eu am spus urmatoarele:

Citat
Efectul general al pozitiei lui Saturn, el fiind si retrograd, sunt: tabuurile, frustrarile, angoasele si sentimentele de vinovatie venite din casa 3, deci tot ceea ce presupune aceasta casa, plus ceea ce presupune Saturn, parinti, probabil, sau rude varstnice, educatori, etc.
Saturn pare impovarat si cred ca aceasta e cauza unui mod de comportament ciudat si a atitudinii negativiste, ostile vietii.

Ar fi util de stiut  dpdv obiectiv si fara urma de denaturare cum se comporta aceasta fata in realitate. Acel Saturn determina multe : de la resemnare pana la placerea demonica de a distruge, o gama variata de comportamente.
Venus are legatura cu frumosul, casa 7 cu partenerii, Jupiter in 9 cu inaltimile, iar Luna din 5 cu tot ceea ce presupune 5-ul.

Prin scris, sau orice altceva care o pasioneaza cu adevarat, fata ar gasi sublimarea. Eu la Venus nu ma raportam ca fiind medicatia, ci ca fiind o terapie prin frumos. Terapia , nu luata neaparat strict in termeni medicali, e o forma de colaborare in fond, cu tine insati si cu mediul inconjurator.
Daca acea colaborarea e o modalitate prin care reusesti sa te exprimi, prin diverse forme: scris, pictura, olarit, fotografie, etc, devine o supapa de eliberare.

Acel Saturn guv de 3 si 4 poate arata impunerea din partea mediului, familiei, anturajului , inca de prea devreme, a unor tabuuri, si fara multe alternative de sublimare.

Tzadde
Citat
Aceasta e o manifestare martiana, deci se potriveste cu Marte in Berbec si in Casa 6.
..............................

Aceasta e o manifestare saturniana, deci se potriveste cu Saturn Rx in Capricorn si in Casa 3, in opozitie cu Jupiter in exaltare si in careu (fie si de Semn) cu Marte, dat fiind ca exaltarea martiana e tocmai in Capricorn... Pe scurt, boala (C6) favorizeaza (receptia) manifestarile martiene si saturniene... cu mentiunea ca Saturn tinde sa-l atace pe Marte, iar cel din urma incearca sa-l impace pe primul. Este ca si cum cele doua personalitati interactioneaza exact in acest fel.
Aici ar trebui sa fie o legatura cu Casa a 4-a, a familiei. Saturn o guverneaza prin Varsator, deci legatura exista. Problema e ca vorbesc aici de raportarea fata de familie si nu de persoanele implicate in mod individual (in afara nativei). Datorita faptului ca Saturn este retrograd, el refuza sa semnifice orice persoana (de fapt, am mai zis acest lucru in pagina anterioara).

Cu Marte in Casa a 3-a dupa Partea Spiritului, cred ca fata ar vrea sa se exprime in scris si ar avea succes de pe urma acestuia. Acelasi Marte guverneaza prin exaltare Casa 3 dupa Asc, se intareste acest lucru. Prin scris, fata va avea ocazia sa se descurce cu demonii interiori, mai ales ca sextilul cu Mercur va usura acest lucru.

fleur_de_lis in raspunsul 22 a pomenit mult de Marte.

Citat
Referitor la manie, ma refeream chiar la manie (desi in cadrul maniei e posibil sa gasesti si iritarea si mânia), care manie (acum,sper sa nu supar, zic si eu opinia mea) nu inteleg de ce ar fi sugerata de sextilul Marte-Mercur.In cazul asta, Mercur ar mai cerebraliza putin actiunile imprudentului Marte in Berbec, ramane totusi un aspect benefic (nu cred ca-i poate face raul asta). Ori tocmai, ca descrisesem simptomele maniei unde ei sunt excesiv de imprudenti, chiar isi pot pune viata in pericol pt ca sunt necugetati in actiunile lor si excesiv de optimisti(de ex pot iesi in club, pot bea sau pot consuma droguri in aceasta faza gandind ca nu pot pati nimic ei de la niste prafuri,ierburi etc sau pot iesi cu masina si sa ruleze cu cine stie ce viteza pe contrasens asigurandu-te sa nu-ti faci griji ca ei sunt cei mai buni soferi din lume,de-asta trebuie sa fii foarte atent cu ei ca-s precum copiii mici,nu stii ce le mai trasneste). Mai sugestiv pentru asta mi se pare careul dintre Marte si Jupiter. Si ca sa-l citez pe Cotrobescu pentru ca mi s-a parut teribil de precis:

"Stadiul psihologic: Optimismul aberant, impulsivitatea si rationamentul precipitat  reprezinta trasaturile negative.Aspectul genereaza mânie,temeritate insolenta, autoritarism,agitatie loco-motorie, surescitare.Subiectul va manifesta din timp in timp un entuziasm excesiv (...) si va veni greu sa gaseasca debuseuri pt prea plinul energiei.
Stadiul evenimentelor: Observam aspecte exasperante.Marte manifesta multa indiferenta referitor la consecinta actelor sale (!), reusind sa contrarieze generozitatea jupiteriana.Modalitatea practica apare (in functie de casa) prin: lipsa de masura, risipa, cheltuieli nebunesti pentru sine si avaritie pt altii.(...)Subiectul e incitat sa bea, sa se distreze, sa organizeze activitati ce nu au nici o legatura cu prudenta si previziunea, si mai putin sa duca o viata de familie".

Si am ales sa citez exact pt ca mi s-a parut ca descrie cu punct si virgula simptomele bolii, n-am ce sa-i reprosez, mai ales ca Marte in Berbec ii cade in casa 6 (cu toate lucrurile aferente descrise deja).Crede-ma, exact asa se comporta maniacalii. Sextilul Marte-Mercur il vad mai degraba ca un as ascuns in maneca la care sa apeleze pt a-si incepe rezolvarea problemei: sa-i picure lui Marte  stropul de ratiune in cap inainte de a actiona.Dar probabil trebuie sa constientizeze ca se poate sa se controleze astfel (adica sa-si aduca la lumina si sa creada in aceasta posibilitate,stiu ca sextilul e mai slab decat trigonul si arata o calitate care nu e chiar integrata asa in ansamblul persoanei si nu se  exprima spontan ca acesta, dar poate apela la ea si-o poate folosi oricand e nevoie) si ca trebuie sa faca asta, Mercur fiind intr-o casa obscura (ma rog,aspectul se desfasoara intre case obscure cum ai zis).
Si nu sunt de acord ca nu poti prin lucruri exterioare sa rezolvi conflicte interioare. Nu numai ca cred, chiar am convingerea sa ca se poate. Sunt atatea exemple. Eu aici sunt de partea Larei. (desigur vointa joaca un rol capital)

Legatura dintre ele, Luna, Marte si Saturn, mie nu mi se pare dificil de facut.
Pe Venus tot nu o exclud. :-P
La nivelul teoriei- in ceea ce priveste tulburarea bipolara si la natura pulsionala- aceste interpretari raspund corect.
Nu am pomenit mult de Luna, e drept, dar se poate.

Nu avem niciun feed-back concret , insa.
Sunya pomenea in mesajul ce l-am citat despre un "dar special".

Ce o fi cu darul special? Ce anume a insemnat asta pentru familia fetei?
Oare faptul ca era de felul ei tacuta si nu crea la inceput probleme ? Dadea cumva senzatia ca e matura si grava si serioasa, cand de fapt acolo se ascundea o problema?
 Sau ce s-a intamplat de fapt?

In fine, se pare ca ramanem la stadiul acesta, daca nu avem nicio confirmare. :)

Offline fleur_de_lis

« Răspuns #27 : Februarie 29, 2012, 05:13:35 pm »
Si totusi, Tzadde, Marte e guvernator al ASC.O semnifica pe nativa.Ar trebui ca sextilul sa nu o deranjeze (cu atat mai putin sa-i aduca asemenea probleme). Asta e viziunea mea: careul Jupiter-Marte il vad ca cel mai plauzibil factor activ declansator al bolii,ca un spin iritativ actionand pe terenul si-asa defavorizat (labil) pe care il vazusem anterior.Sextilul, dupa cum vezi, e destul de larg dar din fericire aplicant.Vine ca o solutie si vine bine, doar ca nu vine natural (poate ca daca era trigon,problema fetei ar fi fost mult mai repede ameliorata chiar de ea insasi).Vine cu un efort:efortul de a-si aduce la lumina posibilitatea controlului actiunii cu ajutorul mintii (si spun asta pt ca Mercur asa aplicant cum e de departe  sta si intr-o casa a lucrurilor ascunse,varianta asta poate parea nu numai departe ci poate chiar inexistenta pt nativa, dar nu numai ca exista ci poate chiar sa si functioneze daca ea apeleaza la beneficiul sextilului). Si-asta o vad ca pe un fel de interventie de prima linie (Mercur fiind cel care interactioneaza direct cu cuiul lui pepelea - Marte - cel putin in viziunea mea). Stabilizarea pe termen lung poate fi ranforsata (si in acelasi timp evitandu-se si frustrarile generate de inhibitia constienta de care vorbea Lara) prin practicarea unor activitati venusiene: poate arta?  poate poezie? (uite si Luna in Pesti in casa creatiei). Cum ar fi sa-si exprime starile stilistic? In versuri? Sa gaseasca o revarsare a lor tot la exterior dar intr-un mod mai putin distructiv. Practic le exprima in continuare, dar cu totul altfel...poate asta ar compensa inhibitia constienta.Zic si eu...o varianta...

Offline Lara

« Răspuns #28 : Februarie 29, 2012, 08:36:10 pm »
(uite si Luna in Pesti in casa creatiei).
Cum ar fi sa-si exprime starile stilistic? In versuri? Sa gaseasca o revarsare a lor tot la exterior dar intr-un mod mai putin distructiv. Practic le exprima in continuare, dar cu totul altfel...poate asta ar compensa inhibitia constienta.Zic si eu...o varianta...

Apropo de Luna in Pesti,  se stie puterea ei de a predispune fuga de sine si realitate. Nativii cu Luna in Pesti pot fi foarte empatici, atat de empatici, incat depasesc oarecum limitele  si se identifica cu altul, identificandu-se  cu acela pana la o totala dependenta, pasandu-i chiar raspunderea fata de sine.
Sunt inzestrati si cu o puternica sensibilitate, dusa pana la extrem, ceea ce poate duce la tot soiul de nevroze si la cautarea cat mai multor posibilitati de a “fugi” ,de a se refugia intr-o lume in care aparent nimeni si nimic nu-i poate face rau. Chiar se poate crea un scut opac, aparent inabordabil, pentru a-si masca sensibilitatea, frica, depresia, dorinta de suicid  ce apar din cauza unui sentiment de neajutorare sau pur si simplu o dorinta de izbavire.
Din cate am mai citit, am inteles ca sunt cazuri de persoane a caror Luna in Pesti predispunea  chiar spre halucinatii religioase .

Si da, o revarsare a starilor interioare, prin modalitati creative nu are ce rau sa faca, din contra.

Offline fleur_de_lis

« Răspuns #29 : Martie 01, 2012, 11:34:05 am »
Da, asa-i... am si eu pe cineva apropiat cu Luna in Pesti si e intr-adevar foarte empatica, dar fuge intr-un mod barbar de realitatea proprie si exact asa si-a motivat comportamentul:ca se apara. Se simte foarte vulnerabila.

Si inca un a propos de Luna in Pesti si in casa 5, ca m-ai facut sa-mi mai vina in minte o varianta alternativa pt exprimarea artistica. Cu Luna in Pesti in casa 5 si in decan si domiciliu Jupiterian si-n exaltarea Venerei facand trigon cu Jupiterul exaltat din Rac si sextil cu Venus, e imposibil sa nu iubeasca copiii, e ceva deosebit acolo, are sigur niste sentimente aparte pt copii...si se poate profita de asta (hihi ce rea sunt!). Cred ca daca ar cauta sa se inconjoare de copii,orice, orice activitate, dar sa presupuna relationarea cu ei, si-ar putea gasi in preajma lor un echilibru pt ca ea in relatie cu copiii nu poate avea un comportament de tip martian, e cu totul alta, chiar pe dos, e exaltarea Venerei si domiciliul jupiterian. Iar asta ar putea veni ca un contrabalans. (ea e martiana dupa asc dar si jupiteriana deopotriva, Jupiter exaltand in toate sensurile in harta ei,probabil de-asta si avem efectele pe care le avem in  urma acelui careu)
Practic si-ar redirectiona entuziasmul si elanul jupiterian si spre alte targeturi, mai constructive, mai placute, mai echilibrante (Jupiter face si alte aspecte,poate si alte lucruri)...care altminteri e folosit intempestiv si distructiv in careul cu Marte (care doar asta stie sa faca si care doar mai primeste in plus un sextil de la Mercur despre a carui interventie mi-am spus viziunea). Astfel, usureaza si munca lui Mercur... cam asa, zic si eu, inca o varianta...