Fetelor, imi dati mult de lucru. Dar imi place.
Venus are legatura cu frumosul, casa 7 cu partenerii, Jupiter in 9 cu inaltimile
De fapt, inaltimile tin de Casa 10 si de Saturn...
Tzadde, nu ai spus nimic despre MC conj. Regulus, in plus, mie imi ridica multe semne de intrebare faptul ca toate planetele au demnitati esentiale, nu am mai vazut o harta ca asta ...
Nu am spus nimic despre conjunctia dintre MC si Regulus din cauza ca nu sunt sigur de exactitatea orei nasterii. Pe de alta parte, aceasta nu are legatura cu starea fetei. MC este un punct horoscopic care se leaga de viata sociala a nativei, iar conjunctia cu Regulus, daca exista, ar arata o pozitie sociala sus-pusa... lucru confirmat de Venus in Taur (domiciliu si triplicitate) in a 10-a Casa dupa PF si de Partea Exaltarii in Fecioara, cu Mercur in aspect cu PE si in Casa 11 dupa PF. Cine stie, poate o sa faca in viitor ceva cu impact social destul de marcant, desi la fel de bine poate sa insemne infamie (partea negativa data de PF afectata de NS).
Planetele in demnitati esentiale nu fac casa buna intre ele, mai ales daca fac aspecte stresante (opozitii, careuri) sau disjunctii (daca una e in al 6-lea sau al 12-lea Semn dupa a doua, atunci prima e dusmanca celei din urma)... Deci dificultatile sunt mai evidente cu planete in demnitati esentiale decat cu cele peregrine, in cadere sau exil... Motivul este ca demnitatile esentiale le ofera toate armele de lupta si planetele nu ezita sa le foloseasca.
De asemenea, poti vedea raspunsul pe care i l-am dat Larei, ca acestea pot afecta nativul facandu-i zile fripte.
Lara (
raspuns #12), ai dat o definitie a tulburarii bipolare si de-acolo observ doua lucruri:
In cursul episoadelor maniace persoanele care sufera de tulburarea bipolara tin sa aiba o dispozitie euforica, sa fie hiperactivi, agitati si fara sa simta necesitatea somnului.
Aceasta e o manifestare martiana, deci se potriveste cu Marte in Berbec si in Casa 6.
In cursul episoadelor depresive, persoanele care sufera de aceasta tulburare sunt tristi, se simt fara speranta, vinovati si/sau fara valoare si au un nivel scazut de energie.
Aceasta e o manifestare saturniana, deci se potriveste cu Saturn Rx in Capricorn si in Casa 3, in opozitie cu Jupiter in exaltare si in careu (fie si de Semn) cu Marte, dat fiind ca exaltarea martiana e tocmai in Capricorn... Pe scurt, boala (C6) favorizeaza (receptia) manifestarile martiene si saturniene... cu mentiunea ca Saturn tinde sa-l atace pe Marte, iar cel din urma incearca sa-l impace pe primul. Este ca si cum cele doua personalitati interactioneaza exact in acest fel.
Tulburarea bipolara este o tulburare a creierului care produce schimbari neobisnuite in starea, energia si capacitatea de functionare a omului.
De asemenea, planetele in domiciliu semnifica tocmai creierul, conform traditiei astrologice. Fiindca domiciliul e primul loc, inceputul. Saturn si Marte actioneaza exact in aceasta maniera, plus ca Semnele cardinale sunt renumite pentru schimbarile dese pe care le aduc acestea, acestea fiind numite "mobile" (mereu in miscare) in vechime...
Din nefericire, pe langa faptul ca afecteaza viata celui bolnav, boala poate devasta vietile celor care il ingrijesc, cat si ale celor din cercul apropiat al familiei.
Aici ar trebui sa fie o legatura cu Casa a 4-a, a familiei. Saturn o guverneaza prin Varsator, deci legatura exista. Problema e ca vorbesc aici de raportarea fata de familie si nu de persoanele implicate in mod individual (in afara nativei). Datorita faptului ca Saturn este retrograd, el refuza sa semnifice orice persoana (de fapt, am mai zis acest lucru in pagina anterioara).
Nu prea sunt de acord cu
raspunsul #13... Faci prea multe presupuneri si acest lucru nu e deloc productiv pentru o interpretare astrologica, mai ales ca stii
a priori o frantura de informatie si apoi mergi mai departe bazandu-te pe aceasta. Practic, fortezi interpretarea. Din punctul meu de vedere, aceasta este o eroare de procedura. E comod sa fii convinsa de anumite lucruri, dar ce te faci cand ti se spune ca tocmai acele convingeri te inseala? Cu alte cuvinte, una e teoria, alta e practica.
Chiar tu ai zis "
Nu stim". In locul tau, as fi contactat persoana care a adus in discutie harta pe celalalt forum si as fi intrebat-o cate ceva, pentru a vedea daca interpretarea e adevarata sau nu. Mi se pare periculos sa iei presupunerile drept adevaruri. Vorbesc din experienta...
Pana la urma, care e definitia ta pentru "natura pulsionala"? Aceasta expresie imi sugereaza un puls accelerat... chestie martiana...
Exorcizarea nu am pomenit-o in legatura cu Saturn, ci cu opozitia Saturn-Jupiter pe Casele 3-9 (unde a 9-a are legatura cu religia).
planetele sunt asezate in armonie cu genurile lor
Nu toate. Jupiter si Saturn sunt masculine si in Semne feminine.
Soarele in careu cu Luna (pe semne duble si instabile!), Venus si Marte disjuncte. Practic arata neintelegeri intre energiile feminine, intre principiile pasivitatii si cele masculine, principiile active (de unde mania).
Se poate. Mânia mi se pare martiana, totusi. Daca vorbim de manie (fara â), atunci sextilul dintre Mercur in Casa obscura si Marte in alta Casa obscura pare sa se potriveasca.
Nu credeti ca si acest aspect de ansamblu al hartii pledeaza pentru instabilitate si conflicte din acestea intre cei doi poli pt dominatie? Masculin-Feminin, Activ-Pasiv...
In primul rand, nu prea sunt de acord ca intreaga harta sa semnifice nativul. Nu prea are sens, avand in vedere ca trebuie sa spuna ceva si despre persoanele si situatiile cu care nativul are de-a face... Daca nu ar fi loc pentru altii si situatii, atunci omul ar fi izolat de restul lumii.
In al doilea rand, am pomenit in primul post al acestui topic despre discrepanta dintre semnificatorii spiritului. Iata ca aici se potriveste cu ce ai zis, dar intr-un spatiu mai restrans.
Pentru comoditatea ta, voi reda citatul cu pricina: "
Cred ca diferentele clare dintre semnificatorii sufletului au contribuit la sindromul personalitatii multiple. Daca agreau mai mult asupra naturii planetare, probabil ajungeau la maxim doua naturi planetare, si acestea compatibile intre ele. Gemenii nu pot fi compatibili cu Racul, Racul nu poate fi compatibil cu Varsatorul, iar Berbecul nu poate fi compatibil cu Racul."
Chiar nu sunt convins ca Venus reprezinta remediul. De ce? Fiindca ea reprezinta ceva exterior, iar problema este interioara. Rezolvarea exterioara a unei probleme interioare este superficiala si de foarte scurta durata. Tocmai de aceea fata a refuzat medicamentele. Stia ca acestea nu aveau cum sa rezolve problema pe termen lung. Einstein spunea ca solutia unei probleme se afla la acelasi nivel cu problema in cauza. Ei, unde a dat Dumnezeu problema, a strecurat in acelasi loc si cheia rezolvarii ei: in interior, in psihic. Singura chestie e ca fata e singura capabila sa-si dea seama cum se poate descurca cu bipolaritatea.
Eu cred ca se gaseste de fapt in Varsator, in Partea Spiritului... dar nu prin Saturn, ci prin Casa 10 dupa Spirit: Scorpion. Cu Marte in Casa a 3-a dupa Partea Spiritului, cred ca fata ar vrea sa se exprime in scris si ar avea succes de pe urma acestuia. Acelasi Marte guverneaza prin exaltare Casa 3 dupa Asc, se intareste acest lucru. Prin scris, fata va avea ocazia sa se descurce cu demonii interiori, mai ales ca sextilul cu Mercur va usura acest lucru. Careul cu Jupiter, insa, e posibil sa o puna intr-o dilema morala... Adica Jupiter reprezinta credinta, moralitatea, iar Marte demonii ei interiori, impreuna cu Saturn, taman planetele care se cearta cu Marele Benefic.
Interesant citatul Larei legat de Soarele in Casa 8, care in acest caz chiar e agent karmic, ca guvernator al Nodului Sud. Insa eu nu ma ocup cu astrologia karmica, asa ca nu voi comenta pe marginea acestui subiect.