Cutremur in Japonia

Un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 8,9 a avut loc azi dimineata (11 martie 2011), in largul coastelor nord-estice ale Japoniei, cel mai puternic seism din ultimii 140 de ani. Seismul a avut loc la ora locala 14:46, cand oamenii erau la locul de munca.

Saptamana viitoare, sambata, pe 19 martie, Terra se va gasi in cel mai apropiat punct de Luna din ultimii 19 ani, nu este exclus ca fenomenul sa favorizeze astfel de catastrofe.

In perioada 19-24 martie, Luna se va afla la cea mai mica distanta de Pamant, fenomen care va intensifica mareele si activitatea seismica. Cutremurul de 8,9 grade din Japonia nu va avea efecte directe in Romania, insa ne putem astepta, la sfarsitul lunii, la un cutremur de intensitate medie spre mica, spun specialistii: maximum 5,35 grade pe scara Richter.

„Pentru Romania nu exista consecinte directe, pentru ca microplaca tectonica a Marii Negre este impinsa de cea din zona Turciei, care este influentata de cea din Iran”, a explicat Victorin Toader, expert al Institutului Roman de Seismologie Aplicata.
„Un ciorchine de planete, pe care apropierea Pamantului de Luna, cu climax in 19 martie, le joaca ca pe bilele de biliard, se face vinovat de cutremurul din Japonia. Nu este insa primul, startul dezastrelor a fost dat de cel din Noua Zeelanda, si nu este nici ultimul din seria dezlantuita sub inaltul patronaj al zodiei Pesti. Ce ar trebui cu adevarat sa ne ingrijoreze se va petrece in jur de 9 aprilie”. Aceasta este parerea astrologului Mariana Cojocaru.
Intra in forum pentru a comenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.