Migrenele cu aura

Toata lumea a auzit de migrene, mai putini sunt cei care stiu despre migrenele cu aura si faptul ca acestea reprezinta migrena clasica, in cazul careia debutul durerii este precedat de tulburari vizuale, senzitive si motorii. Nu am de gand sa reiau informatii regasite in orice site, insa pentru exemplificare am atasat un filmulet pe care va rog sa nu-l priviti prea mult si pe care il „interzic prieteneste” persoanelor suferinde de migrena cu aura.

Din pacate, cauza migrenelor nu este momentan cunoscuta, ci doar factorii declansatori, ramanand in linii generale explicatii de genul: stresul, predispozitia genetica, alimentatia, oboseala, lipsa unor vitamine si minerale si multe alte lucruri comune, intalnite si la cei care nu sufera de aceasta boala chinuitoare si suparator de ambitioasa.

Notez de pe site-ul www.romanianmall.ro un paragraf dragut care sparge putin tiparele unei explicatii comune.
„Unii cercetatori cred ca exista o personalitate distincta predispusa migrenelor: aceasta se caracterizeaza printr-o excitabilitate ridicata, prin susceptibilitate, prin constiinciozitate, printr-un nivel ridicat de exigenta, lipsa de indulgenta in fata greselilor celorlalte persoane. “Iubitorul perfectiunii” – asa denumeau medicii antici jertfele migrenei.”

Desigur ca aceste caracteristici determina si un stres pe masura, insa vroiam sa ridic moralul voua, „migrenosilor”, si sa va fac sa intelegeti ca ce e prea mult strica. Inclusiv activitatea cerebrala. Faceti un efort si fiti mai indulgenti cu sine, dar si cu ceilalti!

Concluzia mea este si scopul articolului. Suferinzii sunt asteptati la discutii! Ati gasit solutia miraculoasa impotriva migrenelor? Ce tratamente ati urmat? Ce leacuri babesti ati folosit? Cum depasiti durerile? Cum va afecteaza viata sociala? Mai sperati ca intr-o zi vor disparea de la sine sau le-ati acceptat, resemnati, ca fiind parte din viata voastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.