De mysterio Solis Niger II

apud Elendiar vel elphus obscuro…

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum!

A parut unora ca uneori obscurul elf nu se exprima indeajuns de explicit. Pentru a exprima adevarul in lumile mai subtile, cuvatul insa trebuie nuantat pana la tacere, si nuanta scapa mereu definirii, iar a spune adevarul cuiva care nu are capacitatea de a il intelege inseamna a il minti.

1. Despre situarea Soarelui Negru

Dupa cum am mentionat in cuvintele de dinainte, Soarele Negru utilizabil cu succes in cercetarea astrologica este legamantul intunecatului Saturn. Dupa cum pentru Pamant exista o Luna Neagra, nefericita -vampire lady-, in celalalt focar, cel neocupat, in acelasi chip pentru oricare planeta exista un soare negru. Dupa cum stim, astrologia utilizeaza cu predilectie perspectiva geocentrica si cei mai multi sunt tentati sa utilizeze un soare negru aflat, in proiectia astronomica, in cel de-al doilea focar al pamantului in traiectoria sa in jurul Soarelui. Dar acesta nu este pentru pamanteni Soarele Negru, ci doar un soare negru. Dupa cum spuneam in anteriorul articol pe acest subiect adevaratul Soare Negru este cel de-al doilea focar al traiectoriei lui Saturn in jurul Soarelui.
Motivatia pentru aceasta afirmatie este multipla:
– prima este cea de semnificatie: un soare negru al lui Marte este total neinterpretabil, amestecurile de vibratie fiind incapabile sa creeze o entitate vibrationala cat mai simpla, mai arhetipala si mai lizibila.
– a doua este cea esoterica… dar fiind esoterica nu se spune.
– a treia este cea alchimica pe care am mentinat-o si in articolul anterior, fiind in legatura cu etapa nigredo.
– a patra este cea istorica fiind atestata de oamenii trecutului. In afara de o mentiune fugitiva in translatiile lui Mihail Psellos din ramasitele bibliotecii din Alexandria, marele Paracelsus indica si miscarea si identitatea sa.
– a cincea este cea practica (dar aceasta nu are valoare decat in practica astrologica personala).
– a sasea este faptul astronomic ca soarele negru pentru Jupiter, Terra-Luna, Marte, Venus, Mercur se afla in interiorul orbitei Pamantului si deci prea aproape de Soarele sistemului ca sa il calificam cu o oarecare vibratie distincta. Pentru transsaturniene se aplica motivatiile de mai sus. Si pentru Pluton? Ca el mai seamana la vibratie?! Da, dar pentru un alt motiv: Pluton nu se invarte in jurul Soarelui, fiind prea departat de acesta, ci in jurul centrului gravitational al sistemului solar, centru gravitational cumulativ si destul de dinamic fiind format potentialul gravitational al Soarelui si celorlalte planete si chiar asteroizi. Deci legatura sa este indirecta cu soarele si un soare negru pentru Pluton este o aberatie astronomica.
– Secretul sacerdotal al traditiilor egiptene este acesta: Horus este un zeu negru!

Miscarea Soarelui negru in perspectiva heliocentrica este infima, dar noi traind pe Pamant datorita miscarii Pamantului putem simti miscarea Soarelui Negru. E o miscare asemanatoare cu cea a trenurilor in gara: ti se pare ca a plecat trenul tau (pentru ca doresti tare mult asta fiindca te grabesti asta fiind constanta secolului vitezei) si cand acolo e o iluzie optica trenul care pleaca fiind cel de langa tine.
Iata si momentele principale ale acestei miscari a Soarelui Negru: De Sanziene, pe 24 iunie face opozitie cu Soarele intrand in Sagetator prin miscare retrograda, venind din Capricorn, pe 26 iunie intra in Scorpion, iar pe 29, uneori pe 30 intra in Balanta. Pe 11 iulie iese din miscare retrograda si intra in miscare directa in acelasi semn al Balantei, fiind aflat la 18 grade in acest semn, in unii ani la 19 grade, pe 13-14 august intra in Scorpion, evident in miscare directa, si apoi pe 17 octombire in Sagetator, pe 18 decembrie intra in capricorn, iar pe 24 face conjunctie cu Soarele. Pe 18 februarie intra in Varsator, iar pe 21 aprilie, uneori pe 20 in Pesti. Pe 7 iunie, la 16 grade Pesti intra in miscare retrograda. Pentru a calcula mai exact gradul la care se afla Soarele Negru porniti de la premisa ca intre punctele principale ale miscarii, activitatea sa este relativ regulata si restul e matematica de scoala primara.

2. Oarecare concluzii

Nu ma pot abtine sa nu admir miscarea corpurilor ceresti… nu ma pot abtine sa nu vad cat de minunat este Dumnezeu. Soarele Negru cand e in miscare directa se misca mai lent decat cand este in miscare retrograda. Oare omul nu atunci cand e la stramtorare isi mareste activitatea spirituala strigand catre Dumnezeu: Doamne, ajuta-ma! Iar atunci cand este multumit cu sine cade intr-o lene a activitatii sale uitand ca Marele Hierofant spune: Tatal meu lucreaza si iata si Eu lucrez! Suferinta e nigredo-ul alchimiei dar f?r? el piatra filosofala si nemurirea ei nu vor putea fi obtinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.