De mysterio nativitatis II

apud Elendiar vel elphus obscuro

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum

Oamenii se nasc… dar planetele? Daca e sa urmam principiile tablitei de smarald, si ele ar trebui sa faca acest lucru… Bineinteles, din punct de vedere cosmologic, formarea lor s-a intamplat demult, dar semnele vremurilor pe care astrologia le studiaza trebuie sa vada aceasta nastere in chip simbolic.

Ingresul unei planete intr-un semn reprezinta nasterea acelei planete in acel semn. Trecerea planetei prin semnul anterior reprezinta perioada de „viata intrauterina” a planetei respective. Traversarea gradului anaretic (egresul) anterior ingresului reprezinta contractiile, durerile nasterii acelei planete in urmatorul semn. Observand harta ingresului, astrologul poate specializa intr-un mod aparte potentialul de interpretare al semnificatiilor planetei respective (deosebit de valoroasa este aceasta afirmatie pentru hartile mundane). Importanta momentului de ingres asupra specificitatii interpretarii planetei in acel semn scade dupa ce aceasta planeta atinge momentul congresului (gradul 15), ramanand totusi o amintire a acestei nasteri, scaderea neinsemnand o disparitie totala. Ingresul unei planete in limitele sau termenii altei planete se poate judeca in acelasi mod, ca si ingresul ei intr-un decan sau altul. Viata planetei intr-o zodie sau alta este definita, in primul rand, de calitatea demnitatii sale in acel semn. Ea reprezinta planeta cu calitatile ei, posibilitatile ei reale de realizare oferite de planetele care o receptioneaza sau carora le e dispozitor, si evenimentele cu care planeta se va intalni oferite de conjunctiile si aspectele cu alte planete.

Atunci cand in momentul ingresului planeta „care se naste” este in aspect bun cu o alta planeta, ulterioarele aspecte rele vor avea efecte minore, iar aspectele bune efecte accentuate. Atunci cand in momentul ingresului planeta care se naste este in aspect prost cu o alta planeta, ulterioarele aspecte bune vor atenua temporar efectele produse de aspectul rau din momentul ingresului, dar efectele secundare negative vor fi usor de recunoscut, iar aspectele rele vor avea efecte accentuate. Daca planeta intra prin retrogradare in semnul anterior, nu se va considera aceasta un ingres, ci ca baza pentru interpretari se va folosi ingresul anterior in respectivul semn (intrarea la 0 grade in acel semn): vom considera aceasta intoarcere ca intoarcerea unei fantome dupa moartea unei persoane care incearca sa rezolve niste lucruri neterminate in timpul vietii. Doar Nodurile Dragonului pot fi interpretate in mod invers deoarece cursul lor este retrograd. Prezenta planetei in gradul anaretic este interpretata de multi astrologi ca prezenta planetei in urmatorul semn, ca si cum forta planetei ar veni din semnul urmator ca un viitor care vine navalnic si surprinde planeta, dar pe care planeta il suporta si incearca sa se adapteze (aceasta informatie ofera si un indiciu asupra modului in care nodurile lunare actioneaza in mod natural). Acest mod de a interpreta este valabil DOAR pentru ultimul grad al unei zodii, 29 gr. 01 min. – 00 gr. 00 min., deci conjunctia partila cu gradul anaretic. (Acest mod de interpretare practica asupra influentei planetelor aflate in ultimul grad exista inca din astrologia antica, iar astrologia araba il impropriaza si astrologia medievala occidentala asemenea… Astrologia ebraica are si o derivata bazata pe aceasta teorie, spunand ca planeta din gradul ultim conjuncta cu o planeta aflata in semnul urmator va fi interpretata ca si cum s-ar afla in semnul urmator.)

Ingresul planetelor in propriul detriment se aseamana cu un copil care se naste fara suflare si care va fi resuscitat dupa o perioada si care nu are viata proprie, ci o imprumuta din suflarea altor planete… Ingresul unei planete in demnitate proprie se aseamana cu nasterea unui copil puternic si sanatos, plin de viata si galagios (exaltare!)… La nivel terestru, casa in care planeta se va afla la momentul ingresului, pentru o locatie sau alta, va arata domeniul major al efectelor pe care le va genera in acea locatie. Ingresul este un monument al astrologiei lunare, asa cum profectiunile sunt un monument al astrologiei jupiteriene, iar amandoua sunt datoare astrologiei zodiacale. Astrologia „vizuala” pre-egipteana observa nasterile planetelor in momentul devenirii lor vizibile, sau cel putin revenirii lor in vizibilitate… dar despre aceste lucruri ne vom plictisi si alta data…

Viata se naste cu o menire si menirea a fost inaintea ei.

Elendiar, al elfilor obscuri
va urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.