De mysterio lucis in coelum

apud Elendiar vel elphus obscuro…

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum!

Ex abrupto

Kiron, Lilith, Caput si Cauda draconis, Pars Fortuna, Pallas, Junon si Sol Niger sunt lentile ale razelor cosmice, fiecare avand caracteristici proprii, lumina iesind in urma lor cu o alta reverberatie. Imaginati-va lentile diferite, care au diferite culori si care intensifica lumina sau o limiteaza, o coloreaza sau o fac terna si fara nuante vii.

Iata dispunerea relativa a planetelor in aspectul lor transfigurator:

Raza Planeta sacra Planeta non-sacra Lentila sacralizatoare Lentila profanatoare
1 Vulcan Pluton Kiron Cauda draconis
2 Jupiter Soare Junon Lilith
3 Saturn Geea East Point Pallas
4 Mercur Luna Vertex Priap
5 Venus Ceres Pallas Nessus (?)
6 Neptun Marte Caput Draconis Lilith
7 Uranus Eris Sol Niger Gaura neagra (RX, J1242-11) (?)

Dispunerea este incompleta si relativa, dar urmeaza intru totul legile vibrationale ale registrilor astrali in analogie. Dispunerea lentilelor este oarecum inutila pentru ca fiecare planeta, asteroid sau punct astrologic poate deveni lentila pentru oricare raza. Si totusi: existenta fiecarei lentile dintre cele mentionate ne ofera informatii asupra intensitatii cu care ea insasi rezoneaza cu o raza sau alta si modalitatea in care o face. In lumina razelor celor 7 stele ale Ursei Mari (Alkaid, Mizar, Alioth, Megrez, Dubhe, Merak, Phecda) sa intelegem ca universul este unitar si ca sfantul se apropie de Dumnezeu prin fapta proprie, precum un om care se suie in varful unui zgarie-nor e mai aproape de soare! (Oh… fapta ta, omule… oh! aurea inutilitas!)
In interiorul corpului fiecarui om este o poarta magica numita Poarta Nasterii si a Mortii. Fiecare creatura are o astfel de poarta si atunci cand doua raze devin una, poarta se deschide si esti purtat in tinutul celor 1000 de oglinzi, unde toate lucrurile comunica, vii cu cei de dincolo si cei de dincolo cu cei nenascuti…

Epilog

Elful obscur a raspuns in acest mic cuvant despre cele ce ne lumineaza sau intuneca drumul, celor care mi-au cerut lamuriri cu privire la ce am dorit sa exprim in articolele anterioare cu privire la razele esoterice si planetele sacre (eliberatoare) sau non-sacre (blocatoare).

Elendiar, al elfilor obscuri,
Martie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.