De mysterio Lucis amoris

apud Elendiar vel elphus obscuro…

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum!

Iata ca elful obscur, mare doritor de seriozitate astrologica, se vede nevoit sa dea detalii tehnice despre cum se face o astrograma de cuplu, care sa mai si semene cu realitatea. Fac lucrul acesta nu pentru ca mi se pare o necesitate astrologica si cine stie ce maiestrie in descoperirea de sensuri ale unei aspectari sub aspectul ei karmic sau altfel… Ci pentru ca urmarind cu atentie discutiile publicului astrofan, am observat cata lipsa de importanta se acorda tehnicii… Si de aici, interpretari care de care mai abracadabrante si mai hocus-pocusiste, care uneori nimeresc – multumita cerului ca permite cate un dram de intuitie la curiosi – si uneori dau cu bata in balta…

I. Pasul destinului

Iata pasii simplii , dar absolut necesari , care trebuie observati in crearea unei superbe astrograme de cuplu (sau de oricare alt tip de relatie , parteneriat, etc…)

1. Se analizeaza pe rand astrogramele natale ale celor doi implicati (pe care ii vom numi Ion si Maria). Se stabileste clar personalitatea lui Ion si a Mariei si tot ceea ce decurge din datele care le poate furniza o astrograma natala, inclusiv la nivel karmic.
2. Motivatia pasului 1: in momentul in care s-a stabilit cine e Ion si cine e Maria se vor evita majoritatea greselilor de tipul urmator: Daca Ion are Martele in cuadratura cu Soarele Mariei, nu il mai putem invinui de agresivitate la adresa personalitatii Mariei, pentru ca stim ca Ion e o persoana blanda si pacifista pentru ca are Soarele in conjunctie cu Venus in Balanta, si mai are si un Kiron pe ascendent foarte bine aspectat de Neptun care arata ca e o persoana calculata care nu isi pierde asa usor cumpatul… Deci numai un idiot l-ar putea acuza pe Ion de agresivitate la adresa Mariei, agresivitate care ar parea plauzibila daca tampul s-ar uita direct la sinastrie fara sa faca aceasta analiza hartii natale a fiecaruia, adica necunoscandu-i din punct de vedere astrologic.
3. Se analizeaza bagajul spiritual al fiecaruia, observand cu atentie perceptele astrologiei esoterice si a celei karmice. Ideale vor fi relatiile cu bagaj asemanator.
4. Se face sinastria. Sinastria are doar cateva aspecte care ar putea indica profunzimea si durabilitatea relatiei, unele aspecte de legatura karmica, dar ceea ce este mai clar prin aspectele pe care le creaza arata gradul de compatibilitate. Sinastria e inima analizei de relatie, dar cu toate acestea, nu o poate concluziona. Concluzia o poate da astrograma intalnirii cu dezvoltare in tranzitele temporare.
5. Observatie: Daca am observat ca Ion are datorii karmice destul de grele, pentru ca are Saturn, Uranus, Mercur, Jupiter, Pluton si Eris retrograde, si mai are si niste axe interceptate, si Maria, saraca, nu are decat un amarat de Pluton retrograd in Scorpion, si ala foarte bine aspectat de vreo 3 trigoane, e clar ca nu o putem acuza pe Maria ca e grav indatorata fata de Ion cu ceva. Dar daca Luna ei e in conjunctie cu Saturnul lui? Nu inseamna ca Saturn vine sa incaseze niste datorii de la Luna? Pey, nu! Pentru ca deja am stabilit ca Maria nu prea are ce invata de la viata asta, afara de stapanirea maniei plutoniene si cine stie ce or mai indica alte aspecte secundare. Nu plateste nimic, daca n-are ce plati… Poate sa ceara Saturn cerul si pamantul, dar unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!
6. Si cum definitivam daca e vorba de reintalnire karmica sau nu. Calculand astrograma intalnirii. NU SE POATE ALTFEL. Vrei sa vezi daca e reintalnire? Apoi vezi ce fel de intalnire e! Astfel avem o astrograma tripla: Sinastria Ion-Maria puse peste astrograma intalnirii, ascendentul intalnirii fiind ascendentul acestei figuri. El va indica personalitatea relatiei! Daca e in Scorpion mai pasionala, daca e in Pesti mai suava etc. Acum se intelege ca daca astrograma intalnirii e defavorabila vreunui actant, acesta nu se va simti bine cu relatia si o va parasi. Relatia devine un egregor care isi extrage energia din cei doi si daca unul refuza sa il alimenteze , el moare.
7. O evolutie clara a relatiei poate fi observata trasand a patra harta peste cele 3, ultima fiind tranzitul momentului. Acesta poate fi trecut usor prin constienta, dar tot acesta e vinovat pentru despartirea oamenilor dupa 15 ani de mariaj fericit! Nu e lipsa de compatibilitate… ci doar un tranzit nefericit! Chiar si relatiile au un punct arab al mortii si acesta e de prea multe ori respectat.
8. Cine sa mai inteleaga hatisul de aspecte de la final? Cine altcineva decat astrologul!?
Dar am spus eu ca astrologia serioasa e joaca? Astrologia e o arta ce are sacralitatea ei. Trebuie sa fim responsabili si sa o tratam cu seriozitate. Hatis va parea multimea de aspecte pentru cel ce lucreaza in pripa… dar pentru cel care urmeaza cu rabdare pasii, raspunsurile apar in final ca intr-o oglinda si liniile de aspecte nu se mai vad… ci doar viata…
9. Dar intalnirile care au loc prin telefon sau internet si unul e hais in Malaezia si altul in Congo (fost Zair), unde punem ascendentul intalnirii? Punem un ascendent al intalnirii pentru Ion-san si altul pentru Maria-nzambe, si acestea vor fi modurile de perceptie a relatiei pana la intalnirea fata in fata, cand se va observa o noua harta a intalnirii. E adevarat, intotdeauna relatia aceasta va ramane cu un iz uranian. Un lucru similar se intampla si cu intalnirile comunitare. Daca un conferentiar conferentiaza (si il cheama ION) si o oarecare Maria il intreaba la finalul conferintei dupa cum se obisnuieste, ceva din sala, momentan acesta e un moment al intalnirii. Dar daca Ion nu a diferentiat-o pe Maria din multime in sinea lui, astrograma intalnirii acesteia e lucrativa doar pentru Maria, pana cand Ion o va cunoaste pe Maria intr-un mod diferentiat. Atunci astrograma intalnirii acesteia va prima ca importanta pe cea anterioara! E adevarat, intalnirea aceasta va ramane cu un iz jovian.

Concluzii

Inca nu am sfarsit cazuistica cu privire la astrologia relationala, dar nu am dorit asa ceva… Acest mic articol e menit indepartarii unor erori de perspectiva in astrologia relationala. Aceste erori apar si intr-un text .pdf care circula anonim prin comunitatea astrologica romaneasca cu titlul sinastrie karmica. Desi unele lucruri sunt destul de pertinente in el, de multe ori se reduce la De-a jocul cu cuvinte cheie in astrologie, neurmand cu atentie notiunea de pasiv si de activ, legile kybalionului, tabula smaragdina s.a. Astrologia adevarata e mai mult decat un set de acuze si indemnuri… e povestea vietii.

Elendiar , al elfilor obscuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.