De mysterio Keyroniano III

apud Elendiar vel elphus obscuro…

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum!

Iata-l pe elful obscur pierzandu-si timpul de a face mai mult bine, cu timpul in care face mai putin bine. O, Tu, Viata Mistica, de ce nu rasari in singuratate? Tocmai asta e mistic la mine, spuse Viata, nu ti-ai dat, oare, seama?
Un scurt cuvant despre Kiron si… Pallas-Athena (stiu ca nu va asteptati, dar un forumist mi-a pus intrebarea!) si un altul mai profund despre dinamica razelor sacre prin Kiron.

I. Kiron si Pallas-Athena

Cand e vorba de vibratii asemanatoare, astrologia autentica e dornica de analogie. Numai asa se poate dezvolta. Caci a cita mereu aforismele vechilor carti de astrologie e necreativ si poate deveni neadevarat. Dinamismul acestei empirice stiinte nu trebuie stopat. Ci alimentat controlat!
– Despre ce oare vorbeste elful obscur? Nu e cam aiurea sa ne uitam la bolovanii din spatiu? Cred ca da prea mare atentie asteroizilor.
– E o chestiune de perspectiva. Necunoscand legile dinamicii energetice astrale voi credeti ca mai mare e mai puternic. Si totusi, pentru ca s-a incetatenit, anemicul si invizibilul Pluton e vinovat pentru marile transformari ale omenirii, cat si pentru marile transformari individuale. Vai, vai, si mai o sa vina un vai! Cerceteaza, astrologule, daca vrei sa fii astrolog! Ia ce ti s-a dat de traditie, experimenteaza, si vezi cum cele de sus se reflecta in cele de jos, pentru a realiza miracolul marii unitati.
Exista o oarecare analogie de vibratie intre Kiron si Pallas pe care vreau sa o mentionez. Amandoi asteroizii indica intelepciunea, insa dinamismul de factura razboinica al zeitei Athena care o face sa guverneze in Berbec, ca si Marte, si sa exalte in Capricorn… Athena e stratega, are egida impodobita cu capul Gorgonei Medusa si e zeita care s-a nascut din capul lui Jupiter dupa ce acesta a inghitit-o pe Metis – zeita mintii. Daca Kiron are o natura Saturn-Mercur, comparativ, o vedem pe Pallas cu o natura Jupiter (impunerea legii indelung cugetate si deci intelepte) – Marte (prin mijloace coercitive) – desi astrologia traditionala a fost de parere ca Pallas este saturniana get-beget. Pallas se afla mai aproape de Pamant decat Kiron si ea indica o personalizare a verticalitatii comportamentale a individului. Influenta este mai violenta decat a lui Kiron care, dupa cum am spus, lucreaza mai elegant.
DAR, si acesta e un mare DAR, Pallas nu poate fi leac pentru Lilith. Ba chiar un factor agravant uneori. Deoarece ea se chinuie sa tranforme impulsurile emotionale in impulsuri mentale. Si asta e bine poate… dar pentru zei. Oamenii sunt microcosmosuri, deci poarta cu ei informatia universala. Ei nu pot deveni arhetipuri. Cel putin nu prin puteri omenesti…

Athena este insa leac pentru un Marte prost directionat. Intotdeauna l-a invins pe Ares. Alegoria este aceasta: Intelepciunea doboara violenta. (But there comes a time when all men must… oh, you get the point! Beast, X-men: The Last Stand)

II. Kiron si dinamica razelor esoterice

Kiron nu a fost mentionat ca un propunator de raze esoterice de astrologia de pana acum. Sau, cel putin, asemenea glasuri nu au ajuns pana la urechile mele. Nu as putea spune ca planeta-profesor este o propunatoare a razelor esoterice. In privinta aceasta, am de facut urmatoarele observatii:
a. Kiron afecteaza dinamica razelor esoterice, desi nu le propune.
b. Modul prin care Kiron afecteaza dinamica razelor este prin propunerea (sic!) de subraze.
c. Cand Kiron se afla in elevatie, poate propune trei subraze unei raze majore modificand radical vibratia acesteia.
d. De exemplu, daca un nativ are personalitatea guvernata de raza 1, un Kiron care isi impleteste vibratia astrala cu purtatorii razei 2 (Soarele nesacru si Jupiter sacru, Taur si Fecioara etc.), o modifica pe aceasta intr-atat incat, desi exista in sine, comportamentul e radical schimbat: desi raza 1 ar implica o actiune in forta a vointei, Kiron propunand, daca impleteste indeajuns vibratia cu raza 2, 3 subraze de vibratie 2 face ca actiunea razei 1, sa ia forma razei 2. Adica actiunea este directa, in forta dar este cu intelepciune planuita si nu isi gaseste fundamentul in forta ca la raza 1, ci in intelepciune ca la cele 3 subraze 2.
e. Kiron nu propune 3 subraze, deci o modificare radicala a razei majore decat in cazul unei raze succesiv- ordonate: pentru 1 propune 2, pentru 2 propune 3 etc. Chiar in cazul unei impletiri puternice cu o alta raza, acesta va transmite maxim 2 subraze nederegland radical procedeul propriu de actiune al razei respective, dupa cum veti vedea cercetand.
f. Acum, ca v-am oferit principiile pe masa, duceti-va singuri de va aduceti furculite: cercetati!

III. Kiron in zodii si razele esoterice

Dupa expresia generala, semnele zodiacale transmit, planetele propun sau tranfigureaza si Kiron afecteaza razele esoterice. Evident aflarea sa intr-un semn zodiacal e identica cu transmisia acelui semn zodiacal: (Berbec-1, Leu-1, Pesti-2 etc.)…

IV. Concluzii

Razele esoterice se adreseaza persoanelor care vor sa fie in legatura cu Universul. Cercetarea lor in contextul astrologiei exoterice este de multe ori inutila. Multi oameni isi inchid dialogul cu Universul inca de la terminarea copilariei. Pe acestia razele ii afecteaza foarte putin… si cam cu forta… Dar razele daruiesc destine extraordinare, sunt chiar cele care indica sufletele-pereche, adica cele cu identitate vibrationala. Iata de ce am spus in primul articol ca acest asteroid pierdut printre stele are un cuvant de spus in privinta casatoriei.

V. Epilog

Elendiar se bucura cand observa ca in zilele noastre exista o deschidere tot mai mare a omului catre Univers. Razele esoterice lucreaza mai cu folos… sau poate mi se pare… ce sa te faci si cu optimismul asta?! Si cum zicea un posibil arab zanatic:
Caci nu e mort acela ce poate pururi sta, si cu eonii ce-or veni poate si moartea va muri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.