De mysterio Keyroniano II

apud Elendiar vel elphus obscuro…

Pax vobiscum! Lumen vobiscum! Amor vobiscum!

Iata ca elful obscur graieste iarasi despre Kiron si ale sale, in special despre relatiile lui cu Soarele, izvorul vietii acestui sistem solar.

I. Kiron si Soarele

Kiron si Soarele se plac. Se plac pentru ca amandoi reveleaza. Amandoi aduc lumina acolo unde e intuneric. De asemenea, amandoi sunt sustinatori ai personalitatii si, dupa cum am spus, Kiron te invata sa fii eroul vietii tale (dezvolta personalitatea) pe care ti-o da Soarele in semnul natal.
Hai sa analizam acum, rand pe rand, aspectele pe care Kiron si Soarele le pot realiza.
a. Conjunctia: cand analizam conjunctia dintre Soare si Kiron, trebuie sa observam semnul in care se realizeaza. Daca e in Berbec sau in Leu, aceasta poate indica un talent creator extraordinar sau bogata activitate in cercetare, in Via Combusta sau Via Imersa conjunctia imprima un blocaj personal care cu greu poate fi depasit. In Varsator, unde Soarele e exilat, aceasta conjunctie poate indica o viata confuza. Chiar si in Ophiuchus (decanul 1 al Varsatorului) o asemenea conjunctie nu este de dorit. Persoanele cu o asemenea pozitie pot fi victimele unei proaste informari si, de asemenea, multor momente de deziluzie, dar pot fi niste calugari extrem de intelepti. Ideea principala este urmatoarea: cand e vorba de conjunctie, aceasta poate deveni malefica sau benefica in functie de semn, dar secundar si de casa.
b. Opozitia: conflictul dintre personalitate si ceea ce trebuie facut exista si trebuie depasit. Constiinta morala a nativului il mustra pentru fiecare greseala. Stresul atinge cote alarmante. Nativul vrea sa schimbe ceva si se avanta cu curaj in schimbarea celorlalti. Va intelege cu timpul ca interiorul schimba exteriorul mai usor decat exteriorul ar schima interiorul. Admiratia profesorilor fata de personalitatea nativului nu vor opri insa prezenta notelor proaste in catalog.
c. Cuadratura: dupa legile analogiei, stim ca o conjunctie are efecte plutoniene in plan interior si solare in plan exterior, o opozitie – efecte martiene in plan exterior si lunare in plan interior, un sextil – efecte venusiene, un trigon – efecte jupiteriene, o cuadratura – efecte saturniene etc. Pozitia lui Kiron in cuadratura ar intra in rezonanta cu natura sa saturniana, dar Soarelui ii displace aceasta natura. Nativul este ca o fantana secata in care pesimismul care distruge speranta unei gasiri a unei ratiuni de a fi a lucrurilor este urias. Dar daca amandoua planetele sunt in Domiciliu (o cuadratura intre Soare in Leu si Kiron in Ophiuchus [decanul 3 din Scorpion]), pozitia confera obtinerea demnitatilor si onorurilor oamenilor de cultura, dar si a misticilor. Demnitatea este conferita de eruditie, dar in afara eruditiei, nativul poate suferi neintelegeri in dormitor, acolo unde partenerul ori are dorinte ciudate, neconforme cu personalitatea nativului ori viceversa.
d. Sextilul: are un efect foarte pozitiv, indiferent de semnele in care se afla planetele. Chiar daca una sau alta s-ar afla in exil, pozitiile indica o sustinere reciproca prin care se poate depasi un asemenea neajuns. Daca sextilul este insa si puternic, acest lucru indica o usurinta in depasirea lui Lilith.
e. Trigonul: o pozitie extrem de benefica, in care expansiunea de constiinta a nativului poate dezvolta calitati si talente remarcabile. Personalitatea se dezvolta prin relationarea cu oameni superiori, dar care vor fi depasiti de nativi dupa putin timp. Invatatorii isi vor iubii discipolii si discipolii invatatorul.
f. Quincunx: este un aspect iritant, dar nedureros, care duce la creativitate si realizare. Exista o impingere de la spate, o subtila ata a destinului care il invata pe nativ cum sa isi dezvolte personalitatea. Daca, totusi, acest quincunx nu este echilibrat de un altul intr-un Yod, efectul sau nu va fi inteles clar, iar iritarea va reaparea continuu.
g. Quintilul: acest aspect neptunian in interior si mercurian in exterior este foarte benefic in relatia Soare – Kiron. Daca este puternic, inspiratia din partea ingerului pazitor va fi resimtita de nativ ca un ajutor continuu. Instinctiv, nativii vor face lucrul intelept care trebuie facut si abia apoi vor analiza asupra lui si vor ii vor intelege ratiunea.
h. Septilul: are un efect asemanator quintilului, dar de data aceasta intelepciunea ii conduce pe nativi dincolo de cotidian in lumea sacrului. Daca e puternic, si kironian, e posibil ca nativul sa fie considerat sfant in viata. Totusi sa se tina cont si de casa.
i. Novilul: aspect kironian prin excelenta, indica o bogata crestere spirituala in aceasta viata. Acest aspect fara efecte pe plan material, sau energetic, va domina planul informational al nativului. Eruditia si cunoasterea transcendentala vor cuprinde toata mintea acestora.

II. Cateva concluzii

Probabil v-a mirat faptul ca aspectele majore, de tipul conjunctiei, pot fi asa de duale, iar aspectele minore, de tipul novilului, pot fi asa de benefice in relatiile dintre Soare si Kiron. Nu se putea altfel. Kiron este subtil, este versat, este tarshit, este uns cu toate alifiile. El nu actioneaza la nivel mare. Ci isi gaseste actiunea prin gesturi mici, dar care au forte uriase, ca mudrele yoghinilor care pot dezvolta forte imense cu gesturi mici, dar in perfecta luciditate. Aspectele majore nu ii sunt proprii si din cauza aceasta actiunea in cadrul acestora este asa duala. Aspectele minore ii sunt simpatice si ii confera o mai mare libertate de actiune in stil propriu.

III. Epilog

Iata ca elful obscur si-a terminat si a doua cuvantare despre maestrul Kiron. Astrologia kironiana are subtilitati peste subtilitati, pe care le veti observa voi insiva prin luciditate si experienta. Asa lucrau in vechime astrologii de curte, care – stand zilnic in fata pergamentelor – analizau concentrat, tranzite peste tranzite in astrograma regelui si asfel erau capabili sa observe clar evolutia evenimentelor si dezvoltarea lor. Asa se face o astrologie serioasa care poate primi cinste.
– Dar eu vreau sa mi se spuna verde in fata, nu asa cu subtilitati… adica daca ai ceva de spus, spune, nene…
– Dar oare ce-ar fi, daca ti-as da sa mananci hrana gata mestecata de mine?
– Iaac… ptiuuuu…
– Exact. Kiron stie ce face.

Elendiar, al elfilor obscur
Februarie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.