De mysterio Keyroniano et Lilithianis Eridianisque

 

apud Elendiar vel elphus obscuro

Pax vobiscum! Amor vobiscum! Lumen vobiscum!

I. Preparatio ab initio

Astrologia pare ca opereaza cu structuri, cu notiuni. In realitate insa lucreaza cu fluide…
Dar neavand vase in care sa purtam aceste fluide din inspiratoriu in lumea logicii, le coboram temperatura foarte mult pana le inghetam in concepte, precum apa se cristalizeaza in hexagonalele cristale de gheata…

Unele din aceste concepte raman in mana astrologului amator reci si fara viata… si acest lucru nu trebuie sa se intample daca nu se considera deja perfect si mai doreste sa mai invete. Un blocaj de tipul acesta opreste evolutia gandirii intr-un mental inferior.

Si cu toate acestea, sunt importante si aceste cristale… multumita informatiei pe care niste luminati la suflet le-au primit din inspiratoriu si le-au cristalizat, noi avem acces la cristalele de gheata pe care, incalzindu-le cu ratiune (cristalele daca nu raman hexagonale, insemna ca e ceva stricat acolo), credinta (ca un motor al ratiunii) si iubire (ca viata si aliment al motorului), le putem fluidiza ca sa intelegem adevarul…

II. Via Combusta si Via Imersa

Aceste structuri astrologice importate de astrologia natala din astrologia orara aceasta “furand” revelatia astrologiei esoterice sunt niste porti catre un abis sau altul.
Dupa cum am spus in De Mysterio Keyroniano, Kiron este foarte slabit in aceste zone ale zodiacului.
Lilith este in domiciliu in Via Combusta cu extensie in tot Scorpionul, si in exaltare in Capricorn, cu trigonocratie in Via Imersa, exil in Taur si cadere in Rac, cu bucurie in casa 8 si tristete in casa 5. Nu putem spune ca exalta in Via Imersa pentru ca exaltarea implica o inflacarare a activitatii planetei… Via Imersa este o zona mult prea transpersonala ca sa spunem vreodata cu realism ca mult prea personalista Lilith poate fi atat de fatala… se simte bine acolo, sta insa intr-un colt la bar relaxandu-se cu un Bloody Mary si nu danseaza obscen la bara de streaptease… E ca si in cazul exaltarii lui Marte in Capricorn: de obicei un curajos e un om care nu mai are nimic de pierdut, dar atunci cand mai exista ceva de care e atasat, timiditatea prevaleaza…
Eris, in apectul sau mai negativ insa, e in domiciliu in Via Imersa, cu exaltarea in Berbec (pentru ca discordia are initiativa proprie din lipsa de activitate!) si trigonocratia in Via Combusta, exil in Fecioara, si cadere in Balanta doar in primele 20 de grade, oarecare detriment fiind si Ophiuchus (decanii din Sagetator si Capricorn, cu extensie in intregul acestor semne), cu bucurie in casa 12 si tristete in 9 si 11, case ale caror perspectiva expansionista o stanjenesc. In aspectul sau pozitiv veti putea citi De Mysterio Eridiano II.
Acest tipar structural ramane destul de fix pentru Lilith, dar pentru Eris, planeta indepartata este mai mult orientativ. Astrologii inca se mai cearta pentru exaltarile si caderile transsaturnienelor, pentru ca in limbajul transpersonal aceste locatii nu sunt asa de usor de transat.

III. Misterul abisului in astrologia esoterica

In timp ce omul incearca sa patrunda in planul expansiunii de constiinta: cei patru decani ai Ophiuchus-ului trebuie sa treaca abisul cailor obscure la fel de necesar, pentru obtinerea unei involutii de constiinta, inspre inauntru si departandu-ne de informatiile receptate de simturi. Via Combusta asemeni Valului lui Paroketh si Via Imersa – abisul din care se poate cadea din Daath. Asemanatoare misterelor Kabalei lui Adam Ater, trecerea in alta dimensiune, acestora le este significatoare misterul kironian in relatia sa cu cele ale lui Lilith si Eris. Cine are urechi de auzit sa auda iar cine nu, sa se minuneze de realitate pana urechile le vor fi deschise de catre Sacra Providenta.
Kiron trebuie sa tina in haturi acesti demoni divini, Eris si Lilith, folosindu-se pentru prima de potentialul sau mercurian, hermetic, iar pentru a doua, de potentialul sau saturnian, cronic. Pentru echilibrul pe acest subtire fir de sarma, neatentia poate fi fatala din punc de vedere karmic. Dar traversarea franghiei e fundament dharmic. Poate Sartre avea dreptate: suntem condamnati la libertate?!

IV. Indrumare

Daca s-a invatat ceva din misterul kironian pana acum, aceasta indrumare nu isi are sensul. Via Combusta, moartea inspiratiei pentru Luna astrologiei orare, indica o anormalitate de multe ori nedetectabila pentru ca Lilith se pricepe la ascuns treburi, chestii, socoteli… Ea afecteaza viata personala si uneori merita cercetata si de astrologia natala.
Via Imersa nu prea afecteaza planetele afara de Eris, Kiron, Lilith si Soarele si asta decat daca se face o analiza mai spirituala a temei natale, adica pentru persoanele care se indreapta in mod real in cautarea adevarului si nu a confortului mental, adica drept in expansiunea de constiinta a Ophiuchus-ului. Un secret: Via Imersa este folosita in astrologia electiva de catre unele scoli mistice pentru a cauta momentul potrivit pentru accederea unui candidat la gradele superioare, dar sa nu spuneti la nimeni, ramane secretul nostru. Cum e folosita?! Acesta ramane secretul lor… cel putin pentru o vreme…
Astrologia karmica ar mai putea folosi aceste elemente cautand greselile trecutului, dar si pe cele ale viitorului, pe care constientizandu-le nativul, sa aiba lumina si sa depaseasca abisul intunecat.
Sa implicam aceste cristale-notiuni in alte functii inseamna sa divagam si sa uitam ca viata cotidiana apartine de regula celor 7 planete antice, caselor si unor puncte senzitive… Dincolo de cotidian e viata esoterica si aceasta functioneaza dupa reguli misterioase si minunate.
Elendiar dixit: Item naturalis qui est conveniens naturae; ubi est tu?

-va urma –

Elendiar, al elfilor obscuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.